Tildelt bybru-prosjekt i Drammen

 
Tildelt bybru-prosjekt i DrammenBildet: Slik blir den nye bybrua i Drammen. Illustrasjon: Saaha Arkitekter / Knight Arcitects
Drammen kommune har tildelt Degree of Freedom med underleverandørene Saaha Arkitekter, Knight Architects, Norconsult, AsplanViak, Light Bureau og Scan Survey oppdraget med å prosjektere ny bybru i Drammen.

Kontrakten ble i dag signert av daglig leder Birger Opgård i Degree of Freedom AS og påtroppende ordfører Monica Myrvold Berg i Drammen kommune.

- Vi er veldig glade og stolte over at Drammen kommune har valgt vårt team til å gjennomføre denne store å viktige oppgaven og ser frem til å utvikle ei flott bru for Drammen kommune. Vi har fått med oss at det har vært et stort engasjement rundt bybrua både i presse og i det politiske miljøet. Vi vil i vår prosjekteringsprosess ha stort fokus på kostnader, slik at man unngår budsjettsprekker, samtidig som vi også skal lage en estetisk flott bru sier oppdragsleder Birger Opgård hos Degree of Freedom i en pressemelding.

Bruløsningen som nå skal prosjekteres og videreutvikles er den løsningen som ingeniørene i Degree of Freedom, arkitektene i Saaha/Knight Arcitects og landskapsarkitektene i Asplan Viak lagde i parallelloppdraget som ble gjennomført av Drammen kommune vinteren 2018. Inn i for- og detaljprosjektet er derfor teamet styrket bl.a. med Norconsult, som vil bidra i mange fag, og Asplan Viak som vil ta seg av reguleringen, i tillegg til landskapsarkitektur.

Bybrua er den sentrale forbindelsen i Drammen sentrum, der den ligger i aksen mellom Strømsø torg og Bragernes torg. Den nye bybrua vil ha et kraftfullt og tydelig uttrykk. Bruas geometri er et direkte resultat av omgivelsene. På sydsiden krever jernbanen stor fri høyde og det skal etableres en rampe med kontinuerlig stigning ned til Strømsø torg tilpasset universell utforming. Over elva føres brua i en vertikal kurve på underliggende buekonstruksjoner og avsluttes med en slakere rampe mot Bragernes torg.Teamet skal videreutvikle bruløsningen fra parallelloppdraget frem mot byggestart i 2022.

Bruprosjektet er delt i to deler, en del over Jernbanen som prosjekteres og bygges i regi av Bane NOR og den resterende delen over elva til Bragernes torg i regi av Drammen kommune. Selv om det er to prosjekter skal brua fremstå som en bru fra Strømsø til Bragernes.

I tillegg til ny Bybru skal prosjekteringsteamet også prosjektere en ny midlertidig gang- og sykkelbru over elva oppstrøms dagens bybru som skal benyttes av gående og syklende i rive- og byggeperioden.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår