Til Lillestrøm med BIM og nye standarder

 
Til Lillestrøm med BIM og nye standarderBildet: Standard Online stiller mannsterke opp på Bygg Reis Deg, med både selgere fra Standard Online og fagpersoner fra Standard Norge
TEMA BYGG REIS DEG 2017: – Vi stiller alltid mannsterke opp på Bygg Reis Deg, med både selgere fra Standard Online og fagpersoner fra Standard Norge, sier administrerende direktør Harald Hesselroth i Standard Online AS.

Av Bjørn Laberg

– En standard som alltid er aktuell, og som brukes mye, er «NS 3420, Beskrivelsestekster for bygg, anlegg og installasjoner». NS 3420 er en av våre viktigste standarder innenfor bygg- og anleggsnæringen. Den brukes til å utarbeide beskrivelser og mengdelister i forbindelse med konkurransegrunnlag, kalkulasjon av forespørsler og under utførelses- og avviklingsfasen av byggeprosjekter. En av nyhetene innenfor NS 3420 er en ny veiledning for standarden som vi jobber med for å få ferdigstilt denne våren, sier Hesselroth

Han sier Standard Online også vil fokusere på eBIM og digitale byggeprosesser, juridiske standarder for bygg og anlegg, samfunnssikkerhet, risikoanalyse og risikostyring innenfor bygg og anlegg.
– Abonnement på web er også et viktig område for oss å kunne vise frem til kunder, for med et abonnement har du alltid tilgang til dine standarder og blanketter, og du har alltid den siste versjonen tilgjengelig. Vi har også et bredt kurstilbud innenfor byggrelaterte standarder som er veldig aktuelt for de besøkende på Bygg Reis Deg, og vi håper på å kunne friste til nye påmeldinger på våre kurs, understreker Hesselroth.

– Vi har også på planen å få satt opp miniseminarer under Bygg Reis Deg, noe vi har hatt god erfaring med tidligere år, men her har vi ikke ferdig program ennå. Det er bare å følge med på Bygg Reis Deg sine sider eller www.standard.no for nyheter om vår deltakelse på messa eller nye standarder som vil bli presentert på vår stand, sier Hopmoen til Byggfakta.

– Alle rapporter viser at det bygges mye for tiden – likevel for lite etter manges mening. Dette økte volumet på nyoppføringer kombinert med markedets krav om effektive bygg med god miljøprofil skaper fokus på standarder og standardisering, og vi ser blant annet at omsetningen av «nøkkelstandarden» NS 3420 fortsetter å øke, sier han.

– Med dagens sterke fokus på digitalisering i byggebransjen tror vi imidlertid leveranseformatet og bruken av standardene kommer til å endre seg. Vi jobber derfor med å få på plass leveranseplattformer som gjør at standarder i fremtiden kan leveres som en sømløs del av aktørenes produksjonsprosess, sier Harald Hesselroth avslutningsvis.
 

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle