Ti produkter kjemper om Nordbyggs gull

 
Ti produkter kjemper om Nordbyggs gullBildet: - Arbeidsbuksa «Rosmari»(helt til høyre på bildet) for gravide er med å understreke likestilling og likeverd i byggebransjen, mener direktøren for Nordbygg, Peter Søderberg. Foto: Operose
NORDBYGG 2018: Ti produkter, men bare èn vinner. Det er Nordbygg sin variant av prisutdeling. Den produktnyheten som får flest stemmer av besøkende på messen eller via nettsiden til den svenske Byggindustrin ligger godt an i kampen om gullet.

Av Odd Borgestrand
Stockholm

Til slutt er det likevel stemmene fra en fagjury som avgjør hvem som kan hente Nordbyggs gullmedalje torsdag kveld.

Det er fjerde gang Nordbygg Blant de mange produktnyhetene som er lansert på det nordiske markedet det siste året har en fagjury nominert de 10 finalistene som dekker et bredt spekter av produkter.

- Folkets stemmer er selvsagt viktig, sier direktør Urban Månsson i Svensk Byggtjänst. Han sier at juryen først og fremst ser på produktets egenskaper og dels på hvilken mulighet produktet har til å få kommersielt gjennomslag. Månsson er leder i fagjuryen, og mener Nordbyggs gullmedalje henger høyt.

- Det er viktig å løfte fram nye produkter som har en betydning for bransjen, men selvsagt er dette også en oppmuntring til det selskapet som stikker av med medaljen, sier han. Han mener samtlige 10 nominerte fortjener oppmerksomhet og en pris. Her er det mye godt å velge mellom, sier Månsson.

Blant de 10 produktene er det nok arbeidsbuksen for gravide som vekker størst oppmerksomhet. Messegeneral Peter Søderberg mener dette antrekket er med å styrke likestillingen og likeverdet i byggebransjen. Arbeidsbuksen finnes i hvitt og sort og har fått navnet «Rosmari».

Den kombinerte installasjonsmodulen for vannrør, el- og datakabler fra finske Pipemodul Oy er også blant finalistene. Modulene er spesielt godt egnet ved renovering av byginger enten det gjelder vann eller avløp, el- eller kabelrør, mener produsenten, og viser til sertfiseringer både fra Sverige og Finland. En av fordelene er at ingen beboere må flytte ut av sine leiligheter mens renoveringen pågår.

Firmaet InviSense har lansert innbygde fuktsensorer der bransjen og forbrukerne kan spare penger med trådløse sensorer som oppdager fukt på et svært tidlig stadium. Sensorene er kondensatorer som skapes ved å trykke tynne metalplater på limbelagt plast på et fuktutsatt materiale. Fuktsensoren sender ikke ut data men aktiveres med en håndskanneunder som leser av fuktigheten enten det er under et papptak, rundt vinduer, i våtrom eller fasader.

Bildet: Innebygd fuktsensor fra InviSense er en av de ti gullkandidatene. Foto: InviSense

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår