Temperatur på årets jernbaneforum

 
Temperatur på årets jernbaneforumIllustrasjonsbilde: Shutterstock
Det er uro i jernbane-Norge. I en streng vinter med mengder av innstilte avganger så krangler aktørene i en ny-organisert jernbanesektor om hva som skal til for å holde rutetabellen. Det blir garantert temperatur på årets jernbaneforum, 8. mars!

Uro i JernbaneNorge
Det er uro i jernbane-Norge. I en streng vinter med mengder av innstilte avganger så krangler aktørene i en ny-organisert jernbanesektor om hva som skal til for å holde rutetabellen. Samferdselsministeren sier full fart forover, mens BaneNor holder igjen på avgang og varsler forsinkelser utbygning av InterCity strekninger.

Midt i denne diskusjonen så møter en ny Jernbanedirektør til første arbeidsdag. Det blir garantert temperatur på årets jernbaneforum 8. mars!

Digitalisering gir nye mulighete
Behov for utbygging av nye linjestrekninger og etterslep på investeringer preger debatten, men samtidig så møter sektoren nye utfordringer og muligheter: - Vi ser at all fysisk infrastruktur er i ferd med å digitaliseres, dette endrer forretningsmodellene for aktørene og kravene til kompetanse, det samme gjelder også for jernbane sier Pettersen og understreker: - Jernbanesektoren må aktivt ta disse mulighetene i bruk skal man klare å løse utfordringene som sektoren står ovenfor.

På Jernbaneforum vil foredragsholdere fra bla Huawei, Telenor, Deutsche Bahn og Coinco fortelle om dette mulighetsbildet

Konkurranseutsetting og Internasjonalisering
Mye tyder på at konkurranseutsetting av linjestrekninger vil øke i omfang i fremtidens Jernbane Norge og utenlandske aktører står klare til å være med i kampen om kontraktene, flere av dem møter du på Jernbaneforum.

Men det finnes også internasjonaliseringsmuligheter i motsatt retning for Norsk Jernbane og norsk næringsliv. På jernbaneforum hører du mer om eksport til Europa og Østen med tog som transportbærer. Blant annet får vi besøk av den kinesiske ambassadøren i Norge, Wang Min.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår