Teknisk Godkjenning for foliemembraner fra Sintef

 
Teknisk Godkjenning for foliemembraner fra SintefBildet viser eksempel på foliemembran som prøves for vanntetthet mot sluk og rørgjennomføringer. Prøvingskassen er fylt med 100 mm vann. (Ill: SINTEF).
Foliemembraner blir stadig mer vanlig i nye våtrom. Sintef Byggforsk tilbyr derfor nå Sintef teknisk godkjenning for dette produktet.
– Inntil nå har slike membraner ofte blitt brukt ved rehabilitering, men nå ser vi at slike membraner også brukes i nye våtrom i økende omfang, sier forskningsleder Lars-Erik Fiskum ved Sintef Byggforsk.
Hittil er det produsentene Isola, Mapei og Kiilto som har fått utarbeidet Sintef Teknisk Godkjenning for foliemembran. Sintef Teknisk Godkjenning for disse produktene finner du her.
Grundig testing
Foliemembraner testes etter retningslinjer gitt i ETAG 022. Ved prøvingen legges det vekt på systemprøving. Det vil si at det er tettheten til foliemembranen med tilhørende tettedetaljer som rørmansjetter, tettebånd og hjørneløsninger som vurderes.
Les mer om kravene som stilles for å få Teknisk Godkjenning her.
Velg produkter med god dokumentasjon
Sintef Byggforsk er teknisk kontrollorgan, og har god kompetanse både på laboratorieprøving og produktvurdering. Foliemembraner med Sintef Teknisk Godkjenning oppfyller kravene til produktdokumentasjon i DOK-forskriften, og oppfyller kravene i byggteknisk forskrift (TEK) for de egenskaper, bruksområder og betingelser for bruk som er angitt i godkjenningen.
– Når det gjelder riktig utførelse av arbeid i våtrom anbefaler vi å bruke dyktige fagfolk, samt å følge anvisninger i Byggforskserien og Våtromsnormen, sier forskningssjef Jan Olav Hjermann. 
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår