Teglprosjekt gikk til topps i AHO-works

 
Teglprosjekt gikk til topps i AHO-worksArkitektstudent Fredrik Rognerud fikk pris for «fremragende bruk av mur eller betong»
Arkitektstudent Fredrik Rognerud fikk pris for «fremragende bruk av mur eller betong» under et arrangement på AHO nylig. Byggutengrenser er sponsor for prisen.

- Det er en ære å motta denne prisen! Mur og tegl har mange særlige egenskaper, jeg vil gjerne lekt mer med bruk av tegl i fremtidige prosjekter, sier Rognerud i en pressemelding, som i sitt prosjekt «Parallax» har lagt særlig vekt på materialiteten til tegl.

- Teglen jeg brukte i modellarbeidet fikk jeg fra en husstand på Røa som bedrev renoveringsarbeid. Angivelig er den fra 1927, da huset ble bygget, produsert lokalt i Oslo. Det er massivtegl rik på jernoksid. Dette var tegl som skulle kastes uansett, så det var samvittighetsmessig lettere for meg å borre hull, knuse, henge opp, drukne, fryse og pulverisere teglen. Jeg ønsket å utfordre og teste materialet, da jeg som oftest ser det statisk forbundet med mørtel, forklarer han.

- Prosjektet har sitt utgangspunkt i de observasjoner jeg gjorde rundt Industriens- og Eksportens Hus på Solli Plass. En av de første oppgavene var å utvikle en romlig struktur ut i fra de fotografier jeg tok av bygningen. Jeg stolte på min intuitive sans under produksjonen av disse romlige strukturene. Serien av modeller varierer i form, og fører alle en diskusjon på lys, atmosfære, møte med bakken og materialitet.

Prosjektet har vært en del av masterstudiet. Byggutengrenser gratulerer med prosjektet og prisen, og ser fram til nye bidrag med bruk av tegl i vår arkitektur.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår