Tar EPS-grep

 
Tar EPS-grepIllustrasjonsbilde
Vartdal Plast og Bygger’n inngår samarbeid om innsamling av retur-EPS fra byggeplasser.

I mai 2020 etablerte Vartdal Plast komprimeringsanlegg for EPS (på folkemunne isopor).

Tanken var ganske enkelt å hente EPS fra miljøstasjoner og byggeplasser, komprimere denne og bidra til at den komprimerte plasten får nytt liv som råstoff til nye plastprodukter. Henting fra miljøstasjoner har vokst måned for måned, men henting fra byggeplass har vist seg å være mer krevende å få til en god logistikk på, frem til nå.

Parallelt med Vartdal Plasts satsning, har Bygger’n jobbet med å utvikle en egen løsning for innsamling av avfall fra byggeplasser, inkludert EPS. Bygger’n har utviklet en egen app der byggeplassene kan melde inn at de har avfall klart for henting. Ved hjelp av egne EL-biler stasjonert i Trondheim og Namsos, som brukes til levering av mindre varer på byggeplass, tas EPS (og annet avfall) i retur og leveres til sentrallageret i Heimdal.

Den innsamlede EPSen hentes av Vartdal Plast som returfrakt med egne vogntog, leveres til anlegget på Liadal i Ørsta kommune, komprimeres og sendes videre for omgjøring til nytt råstoff.

- Helt siden oppstarten har vi sagt at her må vi legge vekk kalkulatorene og tenke løsning og handling. Vi er veldig glade for å ha funnet en samarbeidspartner som tenker på samme måten og som er like opptatt av klimaregnskapet som vi er. I første omgang er vårt fokus på stor-Trøndelag med Heimdal som base, men det ligger i kortene at dette er en løsning som kan kopieres over hele landet. sier Jarl Sandnes, salgssjef Bygg i Vartdal Plast, i en pressemelding.

- Det denne bransjen trenger er aktører som gjennom samarbeid ser på mulighetene på tvers av sine forretningsområder for å bidra til en mer bærekraftig næring. Det blir gøy å samarbeide og utvikle dette konseptet med Vartdal Plast, bekrefter Markus Sletten Berget, markedsdirektør Proff i Bygger’n.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår