TAG får tegne Bryggen og Torget i Bergen

 
TAG får tegne Bryggen og Torget i BergenTAG får tegne ideforslag til nytt Bryggetorg. (Foto: Domantas Stukas).
TAG er, i konkurranse med 22 andre team, prekvalifisert til å tegne idèforslag for Bryggen-Torget i Bergen. -En særdeles spennende oppgave, sier Merete Gunnes, landskapsarkitekt og prosjektleder i TAG.

TAG Bergen skal levere ideforslaget i samarbeid med flere kontor og målet med oppgaven er at byrommene Bryggen-Torget skal styrkes som et lokalt, regionalt og internasjonalt møtested med tydelig historisk dybde.

- Dette er en utfordrende oppgave, forklarer Gunnes i en pressemelding. - Bybanen skal integreres i et svært sårbart historisk miljø, og man må planlegge for fremtidens havnivåstigning, samtidig som store deler av området er fredet, med Bryggen som verdensarvsted.

TAG har derfor knyttet til seg tung Kulturminnekompetanse og plankompetanse fra Vill Urbanisme, som sikrer at grepene som gjøres er forankret i forståelsen for forvaltning av kulturminner og kulturmiljø. - Det er utrolig spennende å bli plukket ut til å levere idèforslag, sier Gunnes entusiastisk. – Teamet vårt har arbeidet en del med disse problemstillingene tidligere, og det viste seg å være avgjørende for at vi fikk være med videre.

I evalueringsgruppen sin begrunnelse vises det til at TAG arkitekter AS dokumenterer god erfaring fra design av byrom, der de er særlig gode på landskap, møteplasser, sjøfront, kreativitet og nyskaping

- Det er jo ekstra hyggelig når evalueringsgruppa har vurdert at vi treffer godt på så mange av kriteriene, og mener vi har interessante innfallsvinkler om byen, sier Gunnes. - Det at vi har valgt å se byen som en scene har også falt i god jord. Kompetansen på industridesign og scenografi fra Superkraft vil være en styrke i forhold til å «iscenesette» byrommene.

TAG skal jobbe i team med Superkraft, Vill urbanisme, Light Bureau , Sano, Gunnar Stålelsen og Byggadministrasjonen Harald Bjørndal as (trafikk).

Til sammen fem leverandører er valgt ut til å levere forslag og det er planlagt at de fem utvalgte vil få tilsendt invitasjon til å levere forslag i konkurransen 1. februar, med frist for innlevering av konkurranseforslag 5. mai.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår