Syv varslingssaker i Statsbygg

 
Syv varslingssaker i StatsbyggFor kort tid siden bestemte Statsbygg seg for at det blir fire store samspillskontrakter i første byggetrinn av nytt regjeringskvartal. Kostnadsramme for dette prosjektet har vært 16 milliarder kroner. (Ill: Statsbygg/ Team Urbis).
Statsbygg mottok i fjor syv varsler. Sakene var alvorlige både for Statsbygg og for de involverte.

- Statsbygg oppfordrer både interne og eksterne aktører til å varsle om mulige kritikkverdige forhold i organisasjonen eller i prosjektene våre, sier administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg i ne pressmelding fra Statsbygg.

Han legger til:

- Varslere kan bidra til at vi unngår ulykker på byggeplassen, sosial dumping, kriminelle handlinger eller andre uønskede hendelser. Vi oppfordrer derfor både egne ansatte og innleid personell om å varsle om kritikkverdige forhold hos oss.

Varslingssaker i 2018

I 2018 handlet de interne varslene om ett tilfelle av seksuell trakassering, ett tilfelle av uklarhet om reiseutgifter og to tilfeller av brudd på Statsbygg regler for bruk av e-post.

Eksternt handlet ett varsel om valg av underleverandør i et byggeprosjekt, og mulig brudd på krav i kontrakten. Det ble ikke funnet at det forelå kritikkverdige forhold, men prosjektledelsen ble anbefalt å følge opp noen problemstillinger, skriver Statsbygg i meldingen.

Ett anonymt varsel gjaldt en bedrift som hadde fått en dom for momsunndragelse, men det ble ikke funnet grunnlag for å utelukke bedriften fra Statsbyggs konkurranser på bakgrunn av dommen og forholdene som ble omtalt der. Ett siste varsel gjaldt fare for helse. Saken ble tilfredsstillende løst av ansvarlige i linjen.

I 2018 ble det laget en varslingsplakat for Statsbygg som henger på Statsbyggs hovedkontor, eiendommer og prosjektkontorer. Plakaten foreligger på norsk, engelsk, polsk og russisk. En elektronisk varslingskanal er gjort tilgjengelig på norsk, engelsk, litauisk, polsk og russisk. Varslene behandles av Statsbyggs varslingskomité, som består både av egne ansatte og en ekstern representant.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår