Sweco vant Mindemyren-prosjekt

 
Sweco vant Mindemyren-prosjektBildet: Divisjonsdirektør i Sweco Tor Helge Indrebø og direktør for Bymiljøetaten i Bergen Lise Reinertsen. Foto: Bergen kommune
Sweco skal levere rådgivnings- og prosjekteringstjenester i oppdraget «Infrastrukturplan for Mindemyren», for Bymiljøetaten i Bergen kommune.

Området skal gjennom en totaltransformasjon og prosjektet har oppstart før jul.

– Planen skal sikre at utbyggingen koordineres på best mulig måte. Prosjektet innebærer også kartlegging av eksisterende infrastruktur i grunnen og prosjektering av nye byrom på området, sier Arne Nilssen, gruppeleder for samferdsel på Swecos Bergenskontor, i en pressemelding.

Bergen kommune, ved Bymiljøetaten, er oppdragsgiver for prosjektet.
– Dette er et svært spennende og viktig oppdrag for Sweco. Vi gleder oss til å bruke all vår flerfaglige kompetanse slik at vi, sammen med Bergen kommune, får laget en helhetlig infrastrukturplan som bidrar til at Mindemyren kan transformeres til et urbant og attraktivt område i Bergen, sier Tor Helge Indrebø, divisjonsdirektør for Infrastruktur i Sweco.

Sweco leverer alle fag i prosjektet, blant annet landskapsarkitektur, arealplanlegging, trafikk og mobilitet, vei, vann og avløp og BIM-koordinator.
– Det et stort prosjekt med mange fag involvert, og for å sikre best mulig oversikt og fremdrift skal alt prosjekteres i en felles 3D-modell, sier Nilssen.
Avtaleperioden er tre år med mulighet for forlenging med ett år. Total avtaleverdi over fire år er estimert til 20-25MNOK eks. mva.

Todelt plan
Prosjektet er omfattende og infrastrukturplanen er delt i to hoveddeler.
– Den første delen er overordnet og vil sette rammene for hvordan byutviklingen skal gjennomføres. Målet er at den skal hjelpe kommunen med å styre utviklingen av området, forteller Nilssen.
Infrastrukturplanen skal også sikre at den fysiske overgangen mellom de offentlige arealene og sentrumsområdene blir i varetatt på en god måte.  I tillegg til infrastrukturplanen har Sweco også ansvar for utviklingen av byrommene på området, dette innebærer blant annet prosjekteringen av fem delområder.

– Her skal vi gjennomføre ordinært prosjekteringsarbeid i avgrensende områder. Gjennom skisseprosjekter skal vi undersøke hvordan delområdene kan utvikles. Vi skal også belyse potensielle konfliktpunkt og muligheter som kan oppstå før den nye bydelen er ferdigstilt, forteller Nilssen.
Nilssen, understreker at det er spennende å få ta del i byutviklingen som skjer langs Bybanen.

Byutvikling i praksis
Også Karl-Magnus Forberg Eikeland, Swecos prosjektkoordinator, gleder seg til å starte på prosjektet.
– Mindemyren skal gjennomgå en totaltransformasjon. I dag er området preget av mye trafikk, lite grønnstruktur og store parkeringsplasser. Når utbyggingen er ferdig blir området en levende bydel som er attraktiv for bergenserne. Dette er et er et av de største byutviklingsprosjektene i Bergen, og vi gleder oss til å komme i gang, sier han.

Forberg Eikeland understreker at prosjektet viser at kommunen er ambisiøs når det kommer til byutvikling i byen.
– Når prosjektet er ferdigstilt vil både bydelen og Bergen ha fått et løft, kommunen er en spennende kunde å jobbe med, og det er stas å få ta del i utviklingen av Bergen, avslutter han.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår