Svorsk brannallianse

 
Svorsk brannallianse
SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har kjøpt 70 prosent av aksjene SINTEF NBL - Norges branntekniske laboratorium.

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har kjøpt 70 prosent av aksjene SINTEF NBL - Norges branntekniske laboratorium.

Med oppkjøpet blir brannlaboratoriene i Norge og Sverige Europas største branntekniske forskningsmiljø.

– Alliansen med våre nye svenske eiere gir Norge nye muligheter til å drive brannforskning på områder som er viktige i lys av storbrannene på Frøya og i Flatanger og Lærdal. På laget vårt får vi fagfolk som har forskningsbasert kunnskap om blant annet fasadematerialers brannmotstand og om slokking av skogbranner, sier Paul Halle Zahl Pedersen, adm. direktør i SINTEF NBL AS som er Norges branntekniske kompetansesenter.


Til nå har selskapet vært heleid av SINTEF. Det disponerer et stort brannteknisk laboratorium på Tiller i Trondheim, og har 34 medarbeidere.
Ved årsskiftet overtok det svenske forskningskonsernet SP 70 prosent av aksjene i selskapet, mens SINTEF selv beholder den resterende eierandelen. Tirsdag 4. mars markeres overdragelsen med et offisielt navneskifte. Det nye navnet blir SP Fire Research AS.


SP-konsernet eier fra før Sveriges nasjonale brannlaboratorium som har 84 medarbeidere i Borås i Sør-Sverige. SP-koncernets totale ressurser innenfor området brann blir nå store i et internasjonalt perspektiv.
– Vi vokser og regner med å bli cirka 130 personer i løpet av 2014. Våre ressurser innenfor forskning inkluderer blant annet fire medarbeidere med vitenskapelig bistilling som professor II ved ulike universitet, sier Björn Sundström, enhetssjef ved SP. 


SINTEFs Paul Halle Zahl Pedersen sier det er en klar fordel for kundene til SINTEF NBL at selskapet nå inngår i et brannteknisk forskningsmiljø som er fire ganger så stort som SINTEF NBL var før oppkjøpet. Han opplyser at brannlaboratoriene i Borås og i Trondheim utfyller hverandre.
– SINTEF NBL er internasjonalt kjent for sin forskning knyttet til brannsikkerhet på oljeplattformer og i prosessindustri. SP på sin side har brannteknisk kunnskap på en rekke andre områder som er viktige i Norge. Det svenske konsernet er ledende i verden på brannsikkehet i tunneler og undergrunnsanlegg. SP har også stor virksomhet knyttet til  brannsikring innen transportsektoren, eksempelvis av el-biler og gassbusser. Brannsikring av pelletslagre er et annet område der SP har mye å tilføre Norge. I slike anlegg har vi hatt flere branner her til lands, sier Zahl Pedersen.  

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår