- Superstolte over å være med i vinnerfeltet

 
- Superstolte over å være med i vinnerfeltetIllustrasjon: SKALA Arkitekter
Det danske arkitektfirmaet SKALA Arkitekter premieres i en åpen, internasjonal arkitektkonkurranse for sitt forslag til helhetsplan av rådhusplassen i Ski.

Arkitektene får sammen med fem andre arkitektkontorer en delt tredjeplass i et sterkt felt med 32 arkitektfirma i alt. Den åpne arkitektkonkurransen omfatter en større transformasjonsoppgave av rådhusplassen i Ski, som skal omdannes til et rekreativt byrom som innbyr til mange forskjelligartede aktiviteter.

- Vi er superstolte over å være med i vinnerfeltet blant mange dyktige kollegaer og andre flotte konkurranseforslag. Vi har skapt et prosjekt hvor de mange ønskene fra byggherre og fra byens borgere er tilgodesett. Sett under ett, er det et solid og gjennomarbeidet prosjekt, sier direktør i SKALA Arkitekter, Kurt Ankjær, i en pressemelding.

Det var i alt 32 deltakende prosjektteam fra hele Norden i konkurransen, hvorav 7 ble premiert ved premieoverrekkelsen torsdag. Førsteplassen gikk til Urban Power, annenplassen til Arkitema og SKALA Arkitekter vant en delt tredjeplass sammen med de øvrige fem arkitektfirmaene i vinnerfeltet.

Dommerkomiteen fremhever SKALAs prosjektforslag med følgende ord:

«Etter juryens vurdering har prosjektet et overordnet grep som er interessant og bidrar til varierte møteplasser som er inviterende for forskjellige brukergrupper. Konseptet i sin mønstrede oppdeling, skaper muligheten for å skape en spennende og opplevelsesrik plass. SKALA Arkitekter har integrert tverrfaglig kompetanse innenfor byggeri og landskapsarkitektur i prosjektforslaget, som skaper et nytt, identitetsskapede og levende byrom som gjør byen attraktiv for borgere, handelssektoren og besøkende året rundt».

- I vår visjon, har vi tatt utgangspunkt i den særegne naturen som kjennetegner nettopp Ski, og har valgt å hylle dette. Vi har skapt en helhetsplan, som er løst programmert og har inndratt geometriske elementer, som skaper en samlet plass som tjener mange forskjellige formål. Alt i alt, et prosjekt vi kan være veldig stolte av, sier Ankjær.

SKALA Arkitekter har nylig etablert seg med en avdeling i Oslo og er dermed godt i gang med å få en fot innenfor det norske markedet, blant annet i kraft av gode samarbeid med andre aktører i byggebransjen.
- At vi blir premierte i denne konkurransen foran andre dyktige kollegaer, gir oss mer blod på tann i forhold til å etablere oss her i Norge, avslutter Kurt Ankjær.

Fakta om projektet:
• Nytt byrom i byen Ski på 9.000 kvm, som består av Øvre og Nedre Torg
• Byggherre: Ski Kommune
• Prosjekterne er avlevert anonymt, i åpen konkurranse
• 32 arkitektkontor har deltatt i den internasjonale konkurransen, og syv er premiert

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår