Sundebygget inn i samspillsfase

 
Sundebygget inn i samspillsfaseBildet: Det planlagte studentbygget i Ålesund. Illustrasjon: Lusparken arkitekter og 3RW arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: Forprosjektet for nytt studentbygg i Ålesund, det såkalte Sundebygget, er godt i gang. Planlagt byggestart er våren 2020.

Av Bjørn Laberg

Sundebygget er et samarbeidsprosjekt mellom Brødr. Sunde AS, NTNU, Ålesund kommune og Sit. Det nye bygget skal inngå i en større campusutbygging ved NTNU i Ålesund, ca. 5 kilometer øst for sentrum.

Bygget er på totalt 4 902 kvadratmeter og skal romme et studenthus med innovasjonshub, treningssenter, konsertscene/studenthus, kaffebar, kontorer og møtefasiliteter i de tre første etasjene. Over dette planlegges 84 studentboliger med felles kjøkken i hver etasje.

Konkurransegrunnlaget for bygget ble utarbeidet av Multiconsult, Lusparken arkitekter og 3RW arkitekter, og Consto har valgt å ta med seg disse i den videre prosessen. Samspillsfasen startet i midten av oktober og skal pågå til februar i 2020. Formålet med samspillsfasen er å sikre at man kommer innenfor målpris både for studentboligene og studentbygget.

Byggestart er planlagt til april 2020, med ferdigstillelse høsten 2021.

– Dette er et spennende prosjekt og vi er glade for å være med videre i forprosjektet. Nå skal vi i fellesskap optimalisere og videreutvikle byggherrens konsept innenfor prosjektets rammer, sier Kristian Malvig i Multiconsult.

For studentboligene vil det bli vurdert ulike tekniske løsninger for å nå ambisjonen om et nullutslippsbygg i henhold til ZEB-0 (minus) EQ, det vil si at løsninger som bidrar til svært lavt energibehov og lave klimabelastninger vil bli vurdert, slik som solceller, solfangere og bruk av gråvann.

Kilde: ByggeNorge / Byggfakta Live / Multiconsult / Consto

FAKTA:

Fylke: Møre og Romsdal

Kommune: Ålesund

Tiltakshavere:Brødrene Sunde AS SUNDOLITT AS / Sit Studentsamskipnaden I Gjøvik Ålesund og Trondheim / NTNU / Ålesund kommune

Verdi: 150-170 millioner kroner

Antatt byggestart: april 2020

Innbudt Totalentreprenør: Consto Midt-Norge AS

Konkurransegrunnlag: Multiconsult, Lusparken arkitekter og 3RW arkitekter

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

  

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår