Suksess med brannimpregnering

 
Suksess med brannimpregneringKent Daniel Celius er en av eierne av Woodify AS, som har spesialisert seg på brannimpregnerte trematerialer. På skjermen i bakgrunnen ser vi Lilleby-prosjektet hvor Veidekke AS har bestilt materialer fra Mjøndalen-firmaet.
Woodify AS, som har sine baser i Mjøndalen og Gøteborg, opplever stor suksess med brannimpregnerte trematerialer. Kent Daniel Celius, som er en av de to norske eierne, mener sertifiseringer, dokumentasjon og seriøsitet er nøkkelord for suksessen.

Av Tore Kubberød (tekst og foto)

– Vi har alltid vært opptatt av sertifiserte produkter og at alle egenskaper skal kunne dokumenteres, slik at kundene virkelig ser at et produkt presterer under en brann. Det florerer nemlig med udokumenterte produkter på markedet, sier Kent Daniel Celius som sammen med broren David Celius Berg og svenskene Andreas og Frida Sveningsson eier eiere av Woodify AS.

Celius forteller at de jobber iherdig for å påpeke viktigheten av dokumentasjon og sertifiseringer.

– Vi bryr oss ikke om de øvrige produktene på markedet, men forsøker å overbevise entreprenører, konsulenter, arkitekter om viktigheten av dokumentasjon. Og det er ingen tvil om at stadig flere lar seg overbevise om det. I tillegg til dokumentasjon på egenskapene ved brann så kan vi også vise til bestandighetstester av produktene. Det vil si at impregneringen beskytter treverket slik at det har lang holdbarhet.

Mange prestisjeprosjekter

Woodify AS, som leverer brannimpregnert tre og finer til bruk både inne og ute, ble startet opp i april 2012. Eieren beskriver de fem årene som en eneste lang opptur.

– Det har gått veldig bra, takket være seriøsiteten vår. Det har vært veldig avgjørende, og nå er vi godt kjent i markedet. Vi  har vært og er inne i mange store prosjekter og samarbeider med de fleste store entreprenørene. Blant annet skal vi levere fasadepanelen til det prestisjetunge Mjøstårnet som skal bygges i Brumunddal. Ellers har vi levert produkter til Pir Nord på Gardermoen, Frogner sykehjem, Stavanger universitet, Ullevål tårn og Speilet i Trondheim for å nevne noen store prosjekter, sier Kent Daniel Celius som tilbrakte forrige uke på selskapets stand på Bygg Reis Deg på Lillestrøm.

Syv ansatte

Siden starten har Woodify AS hatt en vekst på cirka 30 prosent i året.  I fjor selskapet med syv ansatte for 38 millioner kroner. De er med det en av de større aktørene innen brannbeskyttet tre. Produksjonen av impregnert tre foregår i Sverige, mens Riga Wood Sweeden utenfor Riga lager produktene i kryssfiner.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår