Stortingsmelding om nytt regjeringskvartal

 
Stortingsmelding om nytt regjeringskvartalFoto: Statsbygg/ Team Urbis
Regjeringen har lagt fram en 40 siders Stortingsmelding om planlegging og utviklingen av nytt regjeringskvartal.

Det er første gang Stortinget gis en så omfattende beskrivelse av arbeidet med nytt regjeringskvartal. Stortingsmeldingen beskriver planleggingsfasene fram til i dag. Det gjøres rede for vurderinger og beslutninger knyttet til funksjonalitet og arbeidsplassutforming, sikkerhet, bymiljø og miljø.

– Vi vil bygge et åpent, trygt og grønt regjeringskvartal som både er bra for byen og for de ansatte som skal jobbe der, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

I Stortingsmeldingen står det blant annet at «Regjeringen slutter seg til de faglige rådene fra Statsbygg og KORO (kunst i offentlige rom) om at kunstverkene «Måken» og «Fiskerne» plasseres i A-bygget i det nye regjeringskvartalet. Administration Picasso har opphavsrett til «Måken» og «Fiskerne» og har ikke innsigelser mot den forslåtte plasseringen av de to verkene.»

Det blir videre påpekt at de viktigste grepene for sikkerheten i det nye regjeringskvartalet er å senke Ring 1, sørge for at uautorisert trafikk ikke kommer nær regjeringskvartalet og å etablere et eksternt post- og varekontrollsenter.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår