Stortinget stemte ned Sp-forslag om økt støtte til trebygg

 
Stortinget stemte ned Sp-forslag om økt støtte til trebygg
Stortinget behandlet 18. juni et forslag fra fire Sp-politikere hvor det ble bedt om økonomiske virkemidler for å øke bruk av tre i store bygg. Forslaget ble avvist. Det var et riktig signal å gi til byggebransjen, mener bransjeforeningen Byggutengrenser.

Byggebransjen står for en stor del av klimagassutslipp, og byggematerialer er en viktig brikke i dette. Hva som derimot gir mest klimabesparelser i bygg er derimot ikke et spørsmål som har et enkelt svar. Det skriver Byggutengrenser i en pressemelding.

- Vi trenger materialnøytrale krav. Hvilke materialer som gir best klimaavtrykk i et bygg er ikke gitt på forhånd, det er veldig mange forhold som påvirker dette. Dessuten skjer det en fortløpende utvikling hos materialprodusentene, tall som ble brukt i fjor kan være vesentlig forbedret nå. Best konkurranse om miljøegenskaper får man når man faktisk får konkurrere om å levere de beste produktene, sier Vetle Houg, daglig leder i Byggutengrenser, en forening for mur- og betongbransjen i Norge.

- Det er selvsagt viktig å redusere utslipp fra produksjon av byggematerialer. Samtidig så er det bare en livsløpsanalyse som kan gi et sannferdig bilde på hva klimaavtrykket til et bygg vil være. Materialer har ulike egenskaper og kan utnyttes på ulike måter i et bygg. For eksempel vil mur og betong være valg som gir lang levetid og lavt vedlikeholdsbehov, og materialene kan utnyttes for å redusere energibruken i bygget.

- Det er bra at politikerne er opptatt av byggebransjen og byggematerialer. Samtidig er det viktig at politikken som vedtas bidrar til faktiske forbedringer. Ved å stille krav til ytelse og funksjon så kommer forbedringene.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår