Størst optimisme i byggebransjen

 
Størst optimisme i byggebransjenFoto: Shutterstock.com
Arbeidsgivere i byggebransjen er mest optimistiske med tanke på økning i antall ansatte i siste kvartal av 2014. Det viser Manpowers arbeidsmarkedsbarometer.

Manpower har gjennomført sine kvartalsvise arbeidsmarkedsbarometer i mer enn 50 år, og feilmarginene har som regel vært ganske små. Etter å ha spurt et stort utvalg arbeidsgivere slår de nå fast at byggebransjen er den mest optimistiske med tanke på avslutningen av 2014. I byggebransjen oppgir nemlig 12 prosent av de spurte at de skal øke bemanningen den nærmeste tiden.

– Arbeidsgivere innen bygg og anlegg har ikke vært så optimistiske siden fjerde kvartal i 2012. Det er et positivt signal, og det er muligens forventninger om igangsetting av større infrastrukturprosjekter og et relativt godt marked for nybygg som ligger bak denne optimismen, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i Manpower Group.

Av de 750 norske arbeidsgiverne som deltok i undersøkelsen svarer totalt ni prosent at de forventer å øke bemanningen de kommende tre månedene. Fire prosent av de spurte melder om reduksjon, mens 83 prosent spår at situasjonen vil være som i dag.

Den største pessimismen er blant de største bedriftene i Norge, mens det blant de mellomstore er planer om å øke antall ansatte. Totalt ni forskjellige bransjer er med i undersøkelsen, og i syv av de ni bransjene er det forventninger om nytilsettinger.

– Generelt er arbeidsmarkedet i Norge fortsatt noe avventende, og vi forventer ikke de store endringene de neste månedene. Utviklingen i de store selskapene har en tendens til å sette standarden i markedet. Tiden vil vise om deres negative forventninger til bemanningsbehovet vil smitte over på de mindre bedriftene, sier Brath.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår