Storkontrakt på nettverksutstyr på Campus Ås

 
Storkontrakt på nettverksutstyr på Campus ÅsAtle Askeland og Petter Moseby fra Atea sammen med byggherredirektør Synnøve L. Sandberg og Jan Petter Nærby fra Statsbygg. (Foto: Statsbygg).
Kontrakten for utstyr til datanettet i det nye Veterinærbygget er på 26 millioner kroner, og skal sikre trådløs og kablet dekning over hele bygget.
Statsbygg har valgt ATEA som leverandør av et fremtidsrettet og robust nettverk for det nye Veterinærbygget på Campus Ås, basert på Cisco DNA. Svitsjer og trådløse aksesspunkter skal sørge for at det blir optimal datadekning i bygget skriver Statsbygg i en pressemelding.
 
Datanettverket skal betjene Veterinærinstituttets og NMBUs behov i de nye byggene, og omfatter både trådløst og kablet nettverk. I tillegg inkluderer kontrakten tjenester som design, konfigurasjoner, driftsprosedyrer, opplæring og montering av utstyr.
 
Viktig med utvidelsesmulighet
 
For Veterinærinstituttet og NMBU har det vært viktig med et design som lett lar seg utvide til resten av Campus Ås, andre arbeidssteder og til tusenvis av tilkoblede enheter. Det er derfor lagt opp til en løsning der mest mulig er ferdig integrert og med minst mulig skreddersøm.
 
Kontrakten er en del av brukerutstyrsprosjektet på Veterinærbygget, som er Statsbyggs største, med en bevilgning på om lag 1,1 milliard kroner. Veterinærbygget består av åtte sammenknyttede bygninger på totalt 63 000 kvadratmeter. Når bygget står ferdig i 2020, skal det romme både Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet i tillegg til det mest avanserte utstyret i Europa innen forsking på og behandling av dyr.
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår