Store variasjoner i planer om undervisningbygg

 
Store variasjoner i planer om undervisningbyggLivsvitenskapsbygget er planlagt å stå ferdig i 2023.(Illustrasjon: Ratio arkitekter as).
Mens Oslo, Bærum og Bergen holder høy utbyggingstakt på undervisningsbygg, er det mange kommuner med null planer. Vestby har ingen registrerte planer, men så har de nettopp ferdigstilt to nye skoler, Bjørlien og Brevik.

av Therese Alne Bolin

I Byggfaktas database med null planer om flere slike bygg. Vestby har ingen registrerte planer om bygging av undervisningsbygg i Byggfaktas databare, selv om det foreligger planer lengre fram i tid. Dermed ligger de på delt 278. plass. Men de har nettopp ferdigstilt to nye skoler, Bjørlien og Brevik, til stor glede for elever og lærere.

Les mer om Bjørlien skole her: Veldig fornøyd med den nye skolen

Hele 120 forskjellige prosjekter i kategorien undervisningsbygg har Oslo kommune registrert i basen, til et samlet beløp på 23,178 milliarder kroner. Det er en investeringssum i undervisning på 34 032 kroner per innbygger i Oslo.

Et bygg for hele landet

Det dyreste prosjektet i Oslo kommune er Livsvitenskapsbygget, som Statsbygg bygger. Livsvitenskapsbygget er et universitetsbygg for UiO, med realfag og livsvitenskap, og da særlig medisinsk og helsefaglig forskning. Kostnadsramme er 6,8 milliarder kroner og byggeprosessen er nå i gang. Ferdigstilling er planlagt høsten 2024.

les mer om Livsvitenskapsbygget her:

En stor dag for kunnskapsnasjonen Norge

AF Gruppen tildelt kontrakt på Livsvitenskapsbygget

Bergen og Bærum med store planer

I Bergen er det planer om 74 forskjellige byggeprosjekter på undervisningsbygg, til en totalverdi av 10,409 milliarder kroner, noe som gir en 2. plass. Dette er færre prosjekter enn Oslo, men ettersom det bor langt færre innbyggere i Bergen enn i Oslo, 281 190 totalt, blir investeringssummen per innbygger i Bærum på 37 019 kroner. På ligger Bærum, som skal investere 9, 155 milliarder kroner i slike prosjekter de neste årene. De har registrert 38 prosjekter. Deler vi det på antall innbyggere (126 841), ser vi at de investerer 72 176 kroner per innbygger.

Vestby med null planer i databasen

Vestby kommune ligger på delt 278-plass, sammen med de 141 andre kommuner som ikke har registrert noen framtidige investeringer i undervisningbygg i databasen til Byggfakta. Da er det viktig å understreke at informasjonen i basen ikke gir en fullstendig oversikt, fordi mange kommuner vil ha planer om bygging litt lenger fram i tid, uten at de foreløpig har registrert det.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår