Store utfordringer i liten kommune

 
Store utfordringer i liten kommuneBildet: – I Hjartdal kommune har jeg et vidt spekter av oppgaver. I jobbintervjuet ga jeg uttrykk for at det kanskje kunne bli for lite å ta seg til, men der tok jeg feil, sier fagsjef for drift og utbygging, Morten Sæther. Foto: Odd Borgestrand
Det er travle dager for fagsjefer i små kommuner. Hjartdal kommune i Aust-Telemark, med sine 1600 innbyggere, er et godt eksempel på ei levende bygd der ildsjeler holder hjulene i gang både på drift og utbygging.

Av Odd Borgestrand

Derfor takket Byggfakta ja til å bli bedre kjent med hverdagens utfordringer da fagsjef for drift og utbygging i Hjartdal kommune, Morten Sæther (58), etterlyste reportasjer også fra bygde-Norge i våre fagblader.

Fagsjefen i Hjartdal er ansatt i 100 prosent stilling og har et omfattende arbeidsfelt: Vann og avløp, kommunale veier, kommunale bygg og eiendommer, bilpark, renhold og renovasjon, kommunale avgifter, vaktmestertjenester og kommunal nybygging/utbygging. Morten Sæther klager ikke over arbeidspresset. Han gleder seg til hver eneste dag på jobb, nettopp fordi oppgavene er så allsidige.

Mange prosjekter
Morten Sæther ramser opp en rekke prosjekter han håndterer dette året. Tilkobling av vann til et boligområde i kommunesenteret Sauland. Rehabilitering av renseanlegget i Sauland er også påbegynt. Videre er Sæther prosjektleder for rehabiliteringsarbeider ved Tuddal barneskole og Hjartdal skole, avdeling Kirkekretsen. Sæther har lagt ut et anbud på vaskeritjenester og en rekke andre mindre prosjekter. I tillegg skal han følge opp daglig drift av det som i en vanlig kommune betegnes som teknisk etat.
– Det går med mye tid når vi må i ulike prosjektmøter, enten det er i Oslo, Notodden eller Porsgrunn. Noen møter kan vi selvsagt ta som telefonkonferanser, men ikke alle er egnet for dette, mener en travelt opptatt Morten Sæther. Tid for faglige seminarer og konferanser over flere dager er nesten umulig å få innpasset i kalenderen. Slik er det for en rekke kolleger rundt om i mindre kommuner, mener Sæther.

En spennende jobb
Med lang fartstid i det private næringsliv og mange reisedøgn var det et ønske fra familien at Sæther skulle finne seg jobb i hjemkommunen. Morten Sæther var klar i sin oppfatning om at en jobb i offentlig sektor var lite inspirerende og ganske så «sirumpa». Likevel søkte han jobben som fagsjef for drift og utbygging, og allerede etter et år i stillingen konkluderte han med at dette var den mest spennende jobben han noensinne har hatt.  Nå har han fire år bak seg, og håper han kan gjøre nytte for seg i enda flere år.

Du kan lese hele denne reportasjen i Byggfakta nr. 4, som nå er ute hos abonnentene.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle