Store byggeplaner innen næringsbygg

 
Store byggeplaner innen næringsbyggDet er Oslo som har størst planer innen næringsbyggsegmentet, med nær 20 prosent av alle planlagte næringsbygg. Fire fylker kniver om andreplassen, både Akershus, Buskerud, Hordaland og Rogaland har mellom 10 og 11 prosent av prosjektene i denne kategorien.
I en Byggfakta-rapport om næringsbygg kommer det fram at det planlegges byggeprosjekter til en verdi av 3162 milliarder kroner de neste fem årene i Norge. 23 prosent av disse investeringene er innen næringsbygg.

Av Pål Engeseth

Innen prosjekttypene industri, kontor/forretning og hotell/restaurant er det registrert totalt 2136 prosjekter til nær 726 milliarder i perioden, i følge prosjektdatabasen Byggfakta Live. Av totalomsetningen utgjør industri 6,7 prosent, kontor/forretning 14,2 prosent, mens hotell/restaurant utgjør om lag to prosent av de forventede investeringene de neste 5 årene. Totalt gir dette et gjennomsnitt på næringsbyggprosjektene på 339,8 millioner kroner.

Det er Oslo som har størst planer innen næringsbyggsegmentet, med nær 20 prosent av alle planlagte næringsbygg. Fire fylker kniver om andreplassen, Akershus, Buskerud, Hordaland og Rogaland har mellom 10 og 11 prosent av prosjektene i denne kategorien.

Som tabellen viser, har industriprosjektene en registrert planlagt verdi på 212,8 milliarder kroner for 664 prosjekter, noe som gir et gjennomsnitt på 320,5 millioner kroner. Kontor- og forretningsprosjektene har en verdi på 449,5 milliarder kroner for 1 258 prosjekter, som gir et snitt på 357,3 millioner kroner per prosjekt. Hotell- og restaurantprosjektene har en samlet planlagt verdi på 63,5 milliarder for 214 prosjekter, noe som gir et snitt på 296,7 millioner kroner.

I rapporten vil det ligge oversikt over prosjekttyper for hvert enkelt år. I oversiktene er det naturlig at de største verdiene ligger i de nærmeste årene, mens verdiene i slutten av perioden er noe lavere, ettersom Byggfakta sin rapporteringsavdeling fremdeles jobber med å kartlegge flere prosjekter, etter hvert som tiden går. 


 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår