Store beløp skal investeres innen skole- og utdanningsbygg

 
Store beløp skal investeres innen skole- og utdanningsbyggFoto: Bjørn Laberg
Det er Oslo, Akershus og Hordaland som har de største planlagte investeringene per innbygger i kommende femårsperiode. Disse fylkene investerer i snitt over 33 tusen kroner per innbygger.

Av Pål Engeseth

De totale investeringene innen dette segmentet gir en gjennomsnittlig investering per innbygger på 22. 480 kroner. Det er Oslo, Akershus og Hordaland som har de største planlagte investeringene per innbygger i kommende femårsperiode. Disse fylkene investerer i snitt over 33 tusen kroner per innbygger.
Oppland og Hedmark er det området med klart lavest investeringer per innbygger. Her er det planlagt investeringer for henholdsvis 9000 og 10 000 kroner per innbygger i samme femårsperiode.

Oslo / Akershus er det område med klart størst investeringslyst innen skole- og utdanningsbygg. Nær 43 milliarder kroner skal investeres her de neste fem årene, noe som utgjør nær 40 prosent av de totale planlagte investeringene. Til sammenligning investerer Hordaland for over 17 milliarder kroner, Trøndelag nær 12 milliarder kroner, og Rogaland litt over 10 milliarder kroner.

Ser vi på type byggeprosjekt i dette segmentet, utgjør nybygg alene en andel på 73,2 prosent. Tilbygg/utvidelser utgjør en andel på kun 11,3 prosent, mens rehabilitering utgjør en andel på 15,5 prosent. Andelen av tilbygg og rehabilitering er noe større de første to årene, noe som trolig betyr at denne andelen øker etter hvert som vi kommer nærmere byggeåret.

Tallene er hentet fra Byggfakta Live databasen og utgjør et totalgrunnlag fra 1094 prosjekter, hvor 542 prosjekter er innen nybygg, 223 er tilbygg og 329 er rehabiliteringsprosjekter. Dette gir et gjennomsnitt på kr. 108 millioner pr prosjekt, men hvor nybyggene er klart størst.

Graf. 1 viser verdien av alle prosjektene inndelt på geografi og år. Graf 2 viser type bygg på nybygg, tilbygg og rehabilitering pr år.

Byggfakta har dessuten laget en enkel rapport med tabellene som er referert til over. Her har vi også laget en oversikt over de største arkitektene, rangert etter antall skole- og utdanningsbygg de har vært involvert i den senere tid. Rapporten kan lastes ned på nettsiden vår, www.byggfakta.no

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår