Stor interesse for smart byggenæring

 
Stor interesse for smart byggenæringByggedagene i Oslo: Gudmund Stokke, faglig leder og grunder i Nordic – Office of Arcitecture, presenterte prosjektet med Regjeringskvartalet og utfordringer til leverandørindustrien under Byggedagene i Oslo i formiddag.
Med et mål om en heldigital byggenæring blir kompetanse og kompetansebygging helt fra ungdomsskolen essensielt. Det var budskapet fra både BNL, NHO og LO til de mange deltagerne under Byggedagene onsdag formiddag.

 av Therese Alne Bolin

- Selvfølgelig får vi til dette, sa Jon Sandnes, adm.dir. i Byggenæringens Landsforening til en fullsatt sal første formiddag av Byggedagene på Oslo Plaza. Konferansen arrangeres av en rekke sentrale aktører i byggenæringen, som BNL, EBA, Enova, Difi, Sintef og Byggeindustrien. Tema for konferansen er smart arbeidsliv, med problemstillinger rundt smarte bygg og hvordan få flere smarte hoder, og ikke minst det som omtales som dagens megatrender; urbanisering og digitalisering.

Les også kommentar fra adm.dir. i BNL Jon Sandnes i dagens Byggfakta her

Kongelig deltagelse

Kronprins Haakon Magnus overvar de første timene av konferansen, før han dro uten å uttale seg.

Smart framtid

Første dag har innleggene gått mye på det å være smart og å møte den digitale framtiden. Både Sandnes og adm.dir. i NHO, Ole Erik Almlid er opptatt av at næringen må samarbeide mer med skoler og ungdomsskoler, for at de skal kunne utdanne framtidens smarte hoder.

Forskningsrådet informerte litt om hvordan de forsker på temaer som er viktige for byggebransjen og hva dette har resultert i. Siden kunne Asle Randen, adm.dir. i Backe Entreprenør og Bård Frydenlund, HR og kom.sjef. i AF Gruppen fortelle om to prosjekter som var gjennomført med støtte fra Forskningsrådet. Prosjektene var henholdsvis om Digibuild (Backe Entreprenør) og samspill og samspillskontrakter (AF Gruppen).

I samtale etterpå framholdt Randen at samarbeidet med Forskningsrådet hadde medført en gjennomføringsevne og en fart på forskningsprosjektet som var vellykket. Frydenlund framholdt både den økonomiske støtten og de rammebetingelsene som Forskningsrådet ga som viktige.

Pengene fra Forskningsrådet ble brukt til kompetanse og eksperthjelp.

Utover dagen skal blant annet Gudmund Stokke, faglig leder og grunder i Nordic – Office of Arcitecture presentere prosjektet med Regjeringskvartalet og utfordringene til leverandørindustrien i denne sammenhengen. Etter lunsj vil næringsminister Torbjørn Røe Isaksen holde et innlegg, før konserndirektør i Sintef, Hanne Rønneberg skal snakke om kvinner i bransjen, med innlegget «Jenter som kommer og jenter som går.»

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår