Stor etterspørsel etter geoenergi

 
Stor etterspørsel etter geoenergiBergvarme og kjøling med geoenergi kan brukes i eneboliger, sykehus, skoler, sykehjem, kjøpesentre, spahoteller og andre bygninger, også innen industrien, og etterspørselen øker både i Norge, Sverige og FInland, forteller Rototec. (Foto: Rototec).
Rototecs har til nå boret 10 millioner meter i Norden. Også i Sverige og Finland har etterspørselen økt. Geoenergi, som er fornybar solenergi som har blitt lagret i bakken og som kan brukes til oppvarming og kjøling av bygninger, sparer enorme mengder CO2-utslipp.

Økt etterspørsel etter miljøvennlig geoenergi er bakrgrunnen for Rototecs tilvekst og fossilfri geoenergi tas i bruk i stadig større omfang i Norden. 10 millioner boremeter tilsvarer en besparelse av CO2-utslipp på 216 584 tonn.

Kan brukes i mange typer bygninger

Bergvarme og kjøling med geoenergi brukes, i tillegg til eneboliger, også til sykehus, skoler, sykehjem, kjøpesentre, spahoteller og andre bygninger, også innen industrien. I følge en fersk undersøkelse fra Sitra (Jubileumsfondet for Finlands selvstendighet), står boliger for 40 prosent av enkeltforbrukeres CO2-avtrykk, og størstedelen av dette kommer fra oppvarming og kjøling av boligen. Geoenergi øker dessuten bygningens verdi og er lønnsomt, både økonomisk og som en investering i planetens fremtid.

Økt klimabevissthet

 - Vi gleder oss over å ha sett en større klimabevissthet og en kontinuerlig økning i etterspørselen i Norden. I Norge vil bruk av fyringsolje til oppvarming bli forbudt i 2020, noe som har ført til en sterk økning i etterspørsel, og vi har akkurat vunnet et stort prosjekt til det nye sykehuset i Stavanger. I Sverige er klimaforandringen konstant aktuell og også der har etterspørselen etter miljøvennlig geoenergi økt fint. Likeledes er tilveksten sterk i Finland, først og fremst i store bygninger, som for eksempel Sokos Hotel Koli og kjøpesenteret Skanssi, sier Alexej von Bagh, administrerende direktør i Rototec Group i en pressemelding.

 - Det har vært fint å kunne følge med i firmaets tilvekst og utvikling og, ikke minst, samtidig gjøre noe bra for klimaet, sier Mikko Ojanne, viseadministrerende direktør i Rototec Group.

Rototecs heldekkende konsept omfatter hele prosessen fra energisystemdrøfting og -planlegging til montering. Rototec ble etablert i 2007 og har virksomhet i Finland, Sverige og Norge. I 2018 var konsernets omsetning 50 millioner euro.

(Kilde: Rototec)

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår