Stifter samarbeid for sikkerhet

 
Stifter samarbeid for sikkerhet(Foto: Statsbygg/Ken Opprann).
Statsbygg går sammen med mer enn 60 andre aktører og stifter nå organisasjonen «Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg».

Stiftelsens formål er å arbeide for en sikker og skadefri bygge- og anleggsnæring. Underdirektør og SHA-leder Tanja Dugstad i Statsbygg vil inngå i stiftelsens styre. Selve stiftelsen finner sted i Mellomstasjonen på Vestbanen i dag. Arbeidet skal skje gjennom samarbeid og tillit mellom aktørene i næringen. Stiftelsen vil jobbe med kompetanse, arbeidsoperasjoner, rammebetingelser og samarbeid, ledelse og kultur.

Kan ikke jukse oss til sikkerhet

I den nye stiftelsen vil Statsbygg gå i front for å utvikle en felles standard for registrering og statistikkføring av skader.

- I Statsbygg rapporterer vi om høyere skadetall enn gjennomsnittet i bransjen. Det er ikke fordi vi slurver mer, men fordi vi er svært bevisst på viktigheten av rapportering og åpenhet, mener administrerende direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg.

Han hevder at det i andre deler av byggenæringen er en ukultur der fravær skjules og manipuleres. Statsbygg har sett eksempler på håndverkere som skader seg og blir satt til alternativt arbeid det ikke er behov for.

- Det er bra med tilrettelegging og arbeidstakere som kommer fort tilbake på jobb, men vi kan ikke jukse oss til sikkerhet, slår Nikolaisen fast i meldingen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår