Sterke farger på Sjøhagen Brygge på Kambo

 
Sterke farger på Sjøhagen Brygge på KamboMER arkitektur as har også vært arkitekter på byggeprosjektet Sjøhagen på Kambo i Østfold, som har byggestart snart. Også her har de valgt en fargerik palett. Det er i hovedsak daglig leder og partner i MER arkitektur, Maj Jøsok (t.h.) og partner siv.ark. MNAL Christine Fjellestad som har jobbet med de to prosjektene Sjøparken Agnes og Sjøhagen på Kambo i Østfold. (Foto/ill: MER arkitektur).
AKTUELLE PROSJEKTER: Det planlagte boligprosjektet på Kambo i Østfold, Sjøhagen Brygge, har en annerledes fargeskala, lik Sjøparken i Stavern. Også dette prosjektet er det MER Arkitektur som står bak. Prosjektering for trinn 2 har nettopp startet.

Av Therese Alne Bolin

 

På Kambo mellom Moss og Son i Østfold er tiltakshaver Sjøhagen Brygge 1 as  i gang med å flytte industrianlegget og transformere dagens industritomt til fargerike boliger. Totalt blir det mellom 500 og 600 boliger. Også her har MER Arkitektur tatt spennende fargevalg.

Les også : Med farger som beveger og begeistrer.

Tomten, som ligger i Moss kommune, ligger kun 400 meter fra Kambo stasjon, der toget til Oslo tar litt over en halvtime. Asker Entreprenør as er engasjert som totalentreprenører for byggetrinn 1 og 2, og trinn 1 består av 46 rekkehus og 52 leiligheter.

Byggestart er foreløpig avhengig av finansiering. Kostnad for dette trinnet er beregnet til 300-400 millioner kroner.

Bevisst valg av farger

MER Arkitektur as har vært arkitekt på forprosjektet, i tillegg til arkitekt og RI Reguleringsplan. De har hatt et bevisst forhold til valg av farger – les mer om dette i saken om deres prosjekt i Stavern – Sjøparken Agnes.

Prosjektering for trinn 2 har nettopp startet. Her avventes rammesøknad. Det planlegges mellom 500-600 boliger totalt. Prosjektet har en antatt verdi på 1-1,5 milliard kroner. Asker Entreprenør as er totalentreprenør på prosjektet.

MER arkitektur er opptatt av å tilstrebe human arkitektur, med vekt på en menneskelig målestokk i alle sine prosjekter uansett størrelse, forteller Maj Jøsok, daglig leder og partner i MER Arkitektur as.

- Både Sjøparken Stavern og det planlagte boligprosjektet på Sjøhagen på Kambo i Østfold, er transformasjonsprosjekter av tidligere industriområder, begge sjønære og med lang strandsone. Her er det mye inspirasjon å hente. Alle tomter er ulike. For hvert prosjekt forsøker vi å gripe «stedets ånd», forsterke kvaliteter i omgivelsene og forene funksjon og form for å skape arkitektur av høy kvalitet, sier hun.

- Hva er viktig å tenke på når man skal lage en fargesammensetning i slike bygg?

- Prosessen med å finne de riktige fargene har tatt tid, og har vært et teamarbeid internt hos oss og med byggherre. Det har vært vesentlig å få testet store prøver på stedet. Ikke stol på fargekartet, - fargen kan fremstå som blass og skitten, mens den i virkeligheten er lysere og sterkere. Velger man husfarge kun ut fra en liten fargeprøve risikerer man å få et hus med en skrikende farge. Det er motsatt teori for fargebruk innendørs.  Farger er som regel finest i samspill med andre farger, poengterer Jøsok.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår