Sterke arkitektmiljøer samles i Oslo sentrum

 
Sterke arkitektmiljøer samles i Oslo sentrumArkitekter og byplanleggere fra Nordic - Office of Architecture og Norconsult flytter i disse dager inn i Telegrafen i Oslo sentrum. (Foto: Nordic)
Nordic – Office of Architectures Oslokontor og deler av Norconsults Plan-, arkitektur- og landskapsmiljø flytter inn i nye lokaler i Telegrafen i Oslo sentrum. Bygget blir et kraftsenter for arkitektur og bærekraftig byutvikling

31. august kunne Nordics nærmere 200 medarbeidere flytte inn i det ærverdige bygget Telegrafen fra 1924, og 21. september følger arkitekter og byplanleggere fra Norconsult etter. Det nyoppussede monumentalbygget i Kongens gate 21 er tegnet av Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson, og var i sin tid et av Oslos mest påkostede bygg. Nå har bygget gjennomgått en totaloppussing, og herfra skal noen av Norges fremste arkitektur- og byutviklingsmiljøer planlegge fremtidens bygg, byer og steder – med vekt på bærekraft og grønn mobilitet.

– Å bli leietakere i Telegrafen er en mulighet man får bare en gang i livet. Bygget innbyr til helt andre måter å jobbe på sammenlignet med moderne kontorbygg, sier Eskild Andersen, daglig leder i Nordic – Office of Architecture, og fortsetter:

– Mange nye bygg er veldig logiske og enkle i sin utforming. Verneverdige Telegrafen har en utforming som fremmer kreativitet og samarbeid på tvers, og med en takhøyde på opptil 4,5 meter, kan vi blant annet bygge 1:1-modeller av vegger på verkstedet. Samtidig er lokalene tilrettelagt for høyteknologisk digitalt arkitekturarbeid. Alle mulighetene vi har til å teste og utvikle designene våre på nye måter, vil gjøre at vi kan fortsette å levere fremragende og innovativ arkitektur i årene som kommer, sier Andersen.

Styrker tilbudet til kunder innen bygg og eiendom
På konsernnivå teller Norconsult rundt 750 arkitekter. I overkant av 70 medarbeidere fra selskapets Plan, arkitektur og landskapsmiljø flytter nå til Telegrafen. Bård Hernes, konserndirektør for Norconsults hovedkontor, sier dette bidrar til å styrke Norconsult samlede tilbud til kunder innen bygg og eiendom.

– I Norconsult har vi et sterkt og tverrfaglig miljø med stor bredde. En større tilstedeværelse i Oslo sentrum gjør at vi sitter nærmere flere av kundene våre. Fordi vi i flere prosjekter har behov for tett samarbeid mellom arkitekt- og ingeniørfagene, vil vi også ha kontorplasser i Telegrafen der selskapets ingeniører kan jobbe tverrfaglig og prosjektbasert. Samtidig vil vi beholde flere arkitekter, landskapsarkitekter og planleggere i Sandvika, som jobber tett på kunder og fagmiljøer der, sier Hernes.

Med økt urbanisering, både i Norge og resten av verden, er Norconsult svært opptatt av bærekraftig byutvikling. Janne Walker Ørka, forretningsutvikler og markedssjef for smarte og bærekraftig byer i Norconsult, ser klare fordeler av å jobbe med arkitektur og byutvikling fra lokaler midt i hjertet av Oslo.

– Vi som jobber med arkitektur, landskap og byutvikling, har et ansvar for å forvalte ressursene som finnes i byen på en klok måte til det beste for samfunnet. Når vi nå fysisk plasserer oss i bymiljøet vi skal gi råd om utviklingen av, ser vi en klar merverdi, og mener dette vil gjøre oss til enda bedre rådgivere innen disse fagfeltene, sier Walker Ørka.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår