Sterk tro på Trysil

 
Sterk tro på TrysilFra venstre: Bjarne Sletten (daglig leder i Trysil Alpine Lodge), Johan Swärd (daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag), Gudrun Sanaker Lohne (daglig leder i Destinasjon Trysil), Helge Bonden (Destinasjonssjef i Skistar Trysil), Per Morten Hektoen (står bak prosjektet The Lodge Trysil). Byggetrinn 1 for Trysil Alpine Lodge. (Ill/Foto: Destinasjon Trysil).
Norges største ski- og stisykkeldestinasjonen girer opp og skal etter planen investere nye 3,7 milliarder.

De siste årene er det investert hele 2,5 milliarder kroner i reiselivet i Trysil og framover vil de bli investert enda mer, hele 3,7 milliarder de neste ti årene, forteller Destinasjon Trysil i en pressemelding.

I desember 2019 åpner den nye flyplassen Scandinavian Mountains Airport kun 40 minutters kjøretur fra Trysil. Trysils internasjonale satsning over flere tiår skyter dermed ytterligere fart.

- Vi mener det kommer til å bli snakk om tiden før og etter åpningen av flyplassen, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil i meldingen.

– Flyplassen vil gi oss flere internasjonale gjester fra blant annet Storbritannia, Tyskland og Nederland.

Investerer for fremtiden

Det er blitt investert 2,5 milliarder kroner i Trysilfjellet de siste ti årene. To store resorthotell med til sammen 2000 senger, nye heiser, restauranter, barneområder, snøproduksjon og nye tomteområder er bare noen av investeringene som er gjort.

- Vi forventer at Scandinavian Mountains Airport vil gi Trysil mange nye gjestedøgn de neste årene. Det betyr at vi må utvikle destinasjonen for å kunne ta imot flere gjester. Aktørene i Trysilfjellet rapporter at de vil investere 3,7 milliarder for å utvikle destinasjonen for fremtiden. Dette fordeler seg på eiendomsutvikling for 2,78 milliarder kroner, 789 millioner kroner til utvikling av attraksjoner og over 100 millioner kroner til infrastruktur. I tillegg vil det investeres i de ansatte for å levere service over forventning, sier Sanaker Lohne.

Største eiendomsutviklingsprosjekt

Bak et av de største prosjektene for å utvikle flere senger i Trysil står fem tryslinger fra familiene Sletten og Sørhuus. Trysil Alpine Lodge, som hadde salgsstart på byggetrinn én 16. mars, vil i løpet av de neste ti årene ha 2000 nye sengeplasser, midt i skianlegget. Det første bygget i prosjektet har en verdi på 900 millioner kroner.

- Trysil Alpine Lodge blir et helårsåpent leilighetskompleks med aktiviteter, restauranter og butikker, forteller Bjarne Sletten, daglig leder i Trysil Alpine Lodge i pressmeldingen.

– Vi synes det er vanvittig spennende med alt som har skjedd her, blant annet satsingen på stisykling og sommerturisme, og alt som kommer til å skje i Trysil fremover. Flyplassen blir helt klart en milepæl for oss, og vi gjør nå vårt for å kunne ønske enda flere internasjonale gjester velkommen til Trysil.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår