Sterk økning i etterspørsel etter byggevarer i tre

 
Sterk økning i etterspørsel etter byggevarer i treHeidi Finstad. Foto: Ingar Sørensen
Salget av trebaserte byggevarer som konstruksjonsvirke, trelast og impregnert har økt med hele 22,9 prosent i september sammenliknet med samme periode i fjor, viser statistikk fra Treindustrien.

Samtidig er det fortsatt svært godt salg på eksport med en økning på 20,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

  • Impregnert som produkt har en svært god salgsutvikling. Salget i september har økt med 14,1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.
  • Eksporten øker også basert på høy etterspørsel etter tre i Europa, en svak kronekurs og økte priser i utenlandske valuta er medvirkende. I tillegg er lagrene lave både i Norge, Sverige og resten av Europa. Tollsituasjonen mellom USA og Canada fortsetter å påvirke hele markedet, sier Heidi Finstad, administrerende direktør i Treindustrien.
  • Det er godt salg i øyeblikket, det er imidlertid stor usikkerhet knyttet til markedsutviklingen fremover og hvordan ulike markedssegmenter vil utvikle seg. - Vi ser lavere ordrereserver i flere markeder, sier Finstad i en pressemelding. 

Finansministerne ga under fremlegging av Statsbudsjettet forsikringer om at kommuneøkonomien skulle kompenseres for koronatap, dette er et viktig markedssignal for byggenæringen som treindustrien er en del av, sier Finstad.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår