Statsbygg skal investere for 7,1 mrd

 
Statsbygg skal investere for 7,1 mrdPlanleggingen av det nye regjeringskvartalet videreføres i statsbudsjettet for 2019 med en bevilgning på 423 millioner kroner, mens det blant annet foreslås 60 millioner kroner til videreføring av prosjektering av rehabilitering av Nationaltheatret i Oslo. (Foto: Statsbygg).
I Statsbudsjettet for 2019 foreslås det å bevilge rekordhøye 7,1 milliarder til investeringer i bygg på Statsbyggs kapitler. Dette er en økning på 400 millioner kroner i forhold til årets budsjett.
Brorparten av pengene går til videreføring av pågående byggeprosjekter og planlegging av nybygg.
Av nye prosjekter foreslås det en startbevilgning på 6 millioner kroner til nytt museumsbygg for Saemien Sijte i Snåsa, som har en kostnadsramme på 115,3 mill. kroner.
 
 
Mange store påbegynte prosjekter
Byggeprosjekter som videreføres er blant annet UiO Livsvitenskapsbygget, nybyggene for veterinærmiljøene ved NMBU Campus ÅS, Nasjonalmuseet, Agder fengsel, boliger på Svalbard og nybygg for Norsk Helsearkiv på Tynset. Samtidig videreføres byggingen av et fjellanlegg i Rana med nytt arkivmagasin for Norsk Helsearkiv og et nytt sikringsmagasin for Nasjonalbiblioteket.
 
I tillegg foreslås det en bevilgning på 60 mill. kroner til videreføring av bygging av logistikkbygget ved Det kongelige slott som er planlagt ferdigstilt i 2020.
Planleggingen av det nye regjeringskvartalet videreføres med en bevilgning på 423 millioner kroner, mens det blant annet foreslås 60 millioner kroner til videreføring av prosjektering av rehabilitering av Nationaltheatret i 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår