Statsbygg selger på Adamstuen

 
Statsbygg selger på AdamstuenOversiktsbilde Adamstuen. (Foto: Google Maps).
Statsbygg skal selge statens eiendommer på Adamstuen i Oslo når veterinærmiljøene flytter til Ås.
Etter planen flytter Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet til Campus Ås neste år. Dermed frigjøres statens eiendommer til annen bruk.
Ingen andre statlige aktører har meldt ønske om å benytte seg av eiendommene, som utgjør et sentralt byområde i Oslo. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har derfor gitt Statsbygg i oppdrag å selge dem.
 
Kan benyttes av OUS
Før eiendommene selges vil Oslo universitetssykehus få anledning til å inngå en langsiktig leieavtale for deler av arealene. Leieavtalen vil bli overtatt av de nye eierne.
Deretter vil Oslo kommune få anledning til å kjøpe arealer til kommunale behov. Målsettingen er å avklare et eventuelt kommunalt kjøp i løpet av 2019. Arealer som ikke selges til Oslo kommune vil bli lagt ut i det åpne markedet.
Målsettingen er å ha nye eiere på plass når eiendommene fristilles høsten 2020. Salgene skal godkjennes av regjeringen.
 
Stort potensial
Statsbygg har gjennom mulighetsstudier undersøkt eiendommenes utviklingspotensial.
 
- Mulighetsstudiene viser at eiendommene kan utvikles til mange ulike formål og har stort potensiale for god gjenbruk. Vi vurderer at nye eiere vil vite best hvilke konkrete tilpasninger som må gjøres på eiendommene for å lykkes med en bruk som svarer til de rammene staten og kommunen legger, sier Statsbyggs prosjektleder Jorleif Jørgenvåg i en pressemelding.
 
Statsbygg skal sikre at eiendommene utvikles på en måte som gir best mulig verdi for staten og samtidig bidrar til en helhetlig og miljøvennlig byutvikling.
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår