Statsbygg har valgt glasstype til Nasjonalmuseet

 
Statsbygg har valgt glasstype til NasjonalmuseetIllustrasjon: MIR kommunikasjon / arkitekt: Kleihues + Shuwerk
Etter en grundig prosess har Statsbygg nå funnet glasstypen til den 133 meter lange utstillingshallen, som skal ligge øverst på det nye Nasjonalmuseet

- Løsningen Statsbygg har valgt svarer svært godt både på arkitektoniske, tekniske og estetiske krav. Vi er meget fornøyde både med materialet og med arbeidet som har ledet fram til valget av det. Marmoren vil gi en fasade med steinens naturlige spill på dagtid og et fantastisk, lysende element i mørke, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg i en pressemelding.

Glassveggene i utstillingshallen vil bestå av 11 lag. Den lysende effekten oppnås med en tynn marmorskive i det ytterste laget.

- Dette vil gi bygningen et unikt uttrykk. Vi gleder oss over beslutningen som nå er tatt, sier Lyssand Sandberg.

Fornøyd arkitekt
De øvrige glasslagene består blant annet av innbruddsikkert glass og isolerglass, som bidrar til klimavennlig energiforbruk.

Glasset skal kle veggene i hallen for skiftende utstillinger, opprinnelig kalt Alabasthallen. Hallen har et utvendig mål på 3.200 kvadratmeter, er 9,2 meter høy, 23 meter bred og lengre enn Slottet.

Også arkitekt Klaus Schuwerk er begeistret for løsningen Statsbygg har valgt. Steinglass er den løsningen som best treffer arkitektens opprinnelige konsept.

- Den lysende hallen er et av de viktigste arkitektoniske grepene til det nye Nasjonalmuseet. Nå vil den bli en vakker lanterne i bymiljøet, sier han.

Innenfor kostnadsrammen
Statsbygg er nå i forhandlinger med flere leverandører for leveranse til prosjektet. Den valgte glassløsningen håndteres innenfor prosjektets kostnadsramme på 6 mrd. kroner.

Statsbygg skal overlevere det nye nasjonalmuseet i 2019. Museet skal åpne i 2020.

Fakta om glasset:

• Glassveggene i hallen for skiftende utstillinger ved det nye Nasjonalmuseet vil bestå av 11 lag.

• Det ytterste av disse 11 lagene er tredelt og består av to glassplater med en 2-4 millimeter tykk marmorskive mellom seg.

• Hallen har et utvendig mål på 3.200 kvadratmeter. Den er 9,2 meter høy, 23 meter bred og 133 meter lang.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår