Statkraft kjøper tysk elbilladeselskap

 
Statkraft kjøper tysk elbilladeselskapE-WALD GmbH, også med base i Bayern, har en sterk posisjon innen hurtiglading og deling av elbiler. (Foto: Fabian Sponheimer/E-WALD GmbH).
Statkraft har kjøpt det tyske elbilladeselskapet E-WALD GmbH. Oppkjøpet styrker Statkrafts posisjon i det tyske og europeiske elbillademarkedet etter fjorårets investering i München-baserte eeMobility GmbH.
E-WALD GmbH, også med base i Bayern, har en sterk posisjon innen hurtiglading og deling av elbiler. Selskapet driver rundt 300 ladestasjoner og tilbyr elbildeling av omlag hundre biler til selskaper og kommuner med totalt 7000 brukere. Oppkjøpet av E-WALD vil styrke Statkrafts posisjon i Tyskland og komplettere selskapets investering i eeMobility, som utvikler totalløsninger for lading av firmabiler.
- E-WALD har et godt utgangspunkt for vekst innen elbillading i Tyskland, og vi ser frem til å bygge selskapet videre og støtte en ambisiøs vekststrategi, sier Bjørn Holsen, direktør for ny forretningsutvikling i Statkraft, i en pressemelding. Statkraft er i dag Europas største produsent av fornybar energi.
 
En milpæl
- Dette oppkjøpet markerer en viktig milepæl i selskapets utvikling og bekrefter vår evne til å bygge og drifte en moderne og kraftig ladeinfrastruktur, sier Otto Loserth, administrerende direktør i E-WALD GmbH i meldingen.
Statkraft har som mål å bygge en ledende ladevirksomhet for elbiler i viktige vekstmarkeder i Europa. Statkraft har gjennom sin eierandel i Grønn Kontakt lang erfaring fra Norge, det ledende markedet i verden på introduksjon av elbiler og e-mobilitet. Statkraft ønsker å ta med disse erfaringene til andre europeiske land, i samarbeid med ledende oppstartsselskaper egnet for vekst.
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår