Stasjonsutbygging ut på anbud

 
Stasjonsutbygging ut på anbudLeangen stasjon. Dagens stasjon oppfyller verken krav fra Bane NORs (tidligere Jernbaneverket) tekniske regelverk eller universell utforming, men det er gitt dispensasjon til å benytte dagens mellomplattform frem til 2019.
AKTUELLE PROSJEKTER: På Leangen stasjon skal det bygges ny mellomplattform med adkomst fra ny vegbro over Trønderbanen. Det skal også bygges to spor til plattform og et tredje krysningsspor. Nå legges prosjektet ut på anbud med frist 1. august.

Av Tore Kubberød

Det er Cowi AS som har utarbeidet planene på vegne av Bane Nor. Hensikten med planen er å legge til rette for etablering av en ny jernbanestasjon ved Leangen senterområde, litt vest fra dagens Leangen stasjon. Dagens stasjon oppfyller verken krav fra Bane NORs (tidligere Jernbaneverket) tekniske regelverk eller universell utforming, men det er gitt dispensasjon til å benytte dagens mellomplattform frem til 2019.

I planen er det lagt opp til et kompakt omstigningspunkt på Leangbrua med direkte omstigning mellom vertikalkommunikasjon til perrongen og stasjon for MetroBuss. Denne løsningen forutsetter en tosidig utvidelse av Leangbrua for å sikre tilstrekkelig bredde for sykkelvei med fortau, stasjon for MetroBuss og kollektivfelt.

Det legges til grunn en etappevis utbygging av nye Leangen stasjon. Trappe- og heishuset øst for Leangbrua, og perrong på 125 meter med mindre omfattende endringer av sporene, er planlagt etablert først. I senere etapper tenkes det etablert vertikalkommunikasjon vest for Leangbrua, forlengelse av perrongen med ytterligere 125 meter, større endringer i sporene med etablering av to nye spor, samt tilpasning til henholdsvis elektrifisering av jernbanen og dobbelspor.

FAKTA

Leangen stasjon

Trondheim, Trøndelag

Verdi: 100-300 millioner kroner

Byggestart: Juni 2019

Tiltakshaver: Bane Nor Utvikling Trondheim

Prosjektleder: Bane Nor SF

Arkitekt forprosjekt: Bane Nor Utvikling Trondheim

Utredningskonsulent og jernbanekonsulent: Cowi AS

RI reguleringsplan: Cowi AS

Grunnentreprenør: Anbud legges straks ut med frist 1. august.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?
Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår