Startskudd for Vikingtidsmuseum

 
Startskudd for VikingtidsmuseumArkitekt: AART architects. Illustrasjon: Visco
Kunnskapsdepartementet har nå gitt Statsbygg i oppdrag å starte detaljprosjektering og etterfølgende byggearbeider på Universitetet i Oslos nye Vikingetidsmuseet på Bygdøy.

Prosjektet omfatter nybygg, rehabilitering av det eksisterende vikingskipshuset, utendørsanlegget, et prosjekt for sikring av vikingskipene og tilhørende gjenstander, samt et brukerutstyrsprosjekt. Byggeprosjektet har en økonomiske ramme på 2 135 millioner kroner, mens brukerutstyrsprosjektet har en økonomiske ramme rundt 270 millioner kroner (prisnivå per 1. juli 2020).

- Det nye Vikingtidsmuseet skal sikre befolkningen og kommende generasjoner tilgang til kulturhistorisk kunnskap om og forståelse av vikingtiden. Vi ser fram til å samarbeide med Kunnskapsdepartementet og Universitetet i Oslo om dette viktige prosjektet, sier byggherredirektør Marius Tunstad, i en pressemelding. 

Prosjektet har som mål å bevare samlingene for kommende generasjoner på en museumsfaglig forsvarlig måte. Museet på Bygdøy tar mål av seg til å bli et verdensledende museums- og forskningsinstitusjon innenfor vikingtid, med bred nasjonal og internasjonal anerkjennelse for produksjon av ny kunnskap om vikingtiden

Arealrammen for prosjektet er 13 100 kvm. Av dette er 9 300 kvm nybygg og 3 800 kvm rehabilitering av eksisterende anlegg. Prosjektet skal gjennomføres med grunnlag i forprosjektet og styringsdokumentet som har gjennomgått kvalitetssikring (KS2). Det er en grunnleggende føring for gjennomføringen av prosjektet at samlingene ikke utsettes for uakseptabel risiko knyttet til støv, temperatur- og fuktvariasjoner, støt og vibrasjoner.

Det tas sikte på at prosjektet ferdigstilles i 2025. Kunnskapsdepartementet er oppdragsgiver og prosjekteier. Kunnskapsdepartementet vil følge opp styringen av byggeprosjektet gjennom et prosjektråd.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår