Starter prosjektering av ny skole i Bjørvika

 
Starter prosjektering av ny skole i BjørvikaKristin Olsson Augestad, direktør Bygg og Eiendom i Multiconsult. (Foto: Bård Gudim).
I Bjørvika i Oslo skal det bygges en ny skole for ca. 840 barne- og ungdomsskoleelever. Undervisningsbygg Oslo KF har nå tildelt kontrakten for prosjektering av skolen til Multiconsult.

- Det er spennende å være med å utvikle det nye skolebygget i Bjørvika videre sammen med Undervisningsbygg, og gjøre klart for bygging. Bjørvika er et av områdene som virkelig har vokst frem de siste årene, og vi gleder oss til å prosjektere dette nyvinnende skolebygget, som blir viktig for området, sier Kristin Olsson Augestad, direktør Bygg og Eiendom i Multiconsult.

Skolen blir liggende ved Sørenga i Bjørvika og forprosjektet som nå settes i gang er forventet ferdigstilt i fjerde kvartal 2019. Prosjektet skal være i front både når det gjelder miljøambisjoner og bruk av moderne teknologi. Undervisningsbygg utlyste Bjørvika skole som en minikonkurranse innen rammeavtalen, og Multiconsult ble tildelt kontrakten.

Digital tvilling
- Dette er et av de første skoleprosjektene hvor det etableres en digital tvilling av bygget, noe som kan åpne for helt nye muligheter for blant annet drift og utvikling gjennom hele byggets levetid. Økt fokus på digitalisering og god planlegging legger til rette for god kvalitet og innovasjon, og vi ser virkelig frem til samarbeidet med Undervisningsbygg, sier Kristin Olsson Augestad.

Prosjektet skal gjennomføres med metodikk innen Virtual Design and Construction (VDC), parametrisk design benyttes i prosessen, og det skal bygges en digital tvilling. Denne skal danne grunnlag for prising og senere videreutvikles til basis for bygging, med produktobjekter og grunnlag for oppfølging og drift av bygget. 

Bjørvika skole skal dekke både barneskole og ungdomsskole, og er planlagt i 4. etasjer. I tillegg til undervisningslokaler vil skolen også inneholde flerbrukshall, samt arealer til spesialgrupper, sjøskolen, dansesal og toaletter til offentlig bruk. Totalt bruttoareal er på ca. 11 500 m2. Miljøkrav til bygget er «Nesten nullenergi».

For å oppnå tilstrekkelig uteareal til elevene skal så og si hele taket benyttes som uteområde i tillegg uteareal på terreng, noe som er en nyskapende løsning. Utsikten fra taklandskapet skal være allment tilgjengelig langs Havnepromenaden. L2 Arkitekter er arkitekt for bygget.

Multiconsult er et av Norges ledende miljøer innen prosjektering og rådgivning. Med røtter tilbake til 1908 har selskapet hatt en sterk innvirkning på Norges utvikling og økonomiske vekst. Sammen med samarbeidspartnere og kunder har vi skapt historie og det skal vi fortsette å gjøre i fremtiden også. For oss handler det om erfaring, rett kompetanse, effektiv prosjektstyring og riktig kompetansesammensetning blant våre medarbeidere. Vi oppfordrer både medarbeidere og kunder til å se muligheter der andre ser hindre - og å sprenge grenser der andre fristes til å gå rundt.

Multiconsult tilbyr multifaglig rådgivning, design, prosjektering, prosjektoppfølging, verifikasjon og kontroll. Multiconsult har 30-talls kontorer i Norge og internasjonalt. Hovedkontoret ligger i Oslo, men Multiconsults totale kompetanse er tilgjengelig fra alle våre kontorer. Multiconsults tjenester dekker alle prosjektfaser. Våre oppdragsgivere og samarbeidspartnere finnes over hele landet og i store deler av verden.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår