Starter å rive Jordal Amfi 26. januar

 
Starter å rive Jordal Amfi 26. januarNye Jordal Amfi skal bli Oslos hovedarena for ishockey. Anlegget skal gi meroppevelser til både utøvere og publikum og være en selvsagt og foretrukken arena for landskamper i fremtiden. Illustrasjon Hille Melbye Arkitekter/ Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.
Jordal Amfi er ved veis ende. Siste kamp er spilt og innvendig er Oslos fordums hockeystolthet i ferd med å bli strippet og miljøsanert. Nå er det klart for å gå løs med større maskiner på selve bygningskroppen.

Med byrådsleder Raymond Johansen bak spakene, vil en 64 tonns fossilfri gravmaskin med 30 meter lang arm ta de første jafsene torsdag 26. januar kl. 12.

Tid: Torsdag 26. januar kl. 12
Sted: Jordal Amfi (inngangspartiet), Jordalgata 12

Rives i seks uker
Rivningen av den legendariske hockeyhallen starter ved inngangspartiet, og gravmaskinen vil gradvis tygge seg gjennom betongen og gå videre innover i bygget. Parallelt blir vaierne som holder taket på hallen oppe kuttet, og taket gradvis revet. Når hele taket er revet, vil gravmaskinen gå løs på tribunene. Det vil ta rundt 6 uker å jevne Jordal Amfi med jorda.

Bredde- og eliteanlegg
Nye Jordal Amfi skal bli Oslos hovedarena for ishockey. Anlegget skal gi meroppevelser til både utøvere og publikum og være en selvsagt og foretrukken arena for landskamper i fremtiden. Den nye hallen skal, i likhet med dagens hall, være en ishall for både elite- og breddeidretten. Hallen skal utformes med arealer for publikum, daglig drift, servering, møtevirksomhet, øvrige idrettsfunksjoner og media.

Gammel sjel i nytt bygg
I tillegg til å være et byklenodium i Oslo har Jordal Amfi for mange nærmest vært et nasjonalanlegg. For å bevare noe av æraen fra det tradisjonsrike anlegget som sto nyreist og stolt frem under Oslo-OL i 1952, er flere av arkitekturgrepene som har gjort det opprinnelige amfiet unikt videreført i det nye, blant annet en nytolkningen av den asymmetriske buen over garderobebygget. Utformingen av det nye hallrommet kommer til å minne om den unike tribuneformen i den gamle hallen, selv om den nye tribunen skal være slakere enn den gamle.

Fakta om Nye Jordal Amfi

  • Byggherre: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
  • Entreprenør: NCC Norge AS
  • Arkitekt: Hille Melbye
  • Bruttoareal: Ca. 13 000 kvm
  • Bruksareal: Ca. 11 550 kvm
  • Tribuneplasser: Ca. 5 500 plasser
  • Antall tribunerader: 22
  • Antall plan: 4 stk. (de to øverste kan stenges av ved mindre arrangementer)
  • Miljø: Moderne prosessanlegg som reduserer energiforbruket til en tredel av dagens forbruk. Grønt tak med solcellepanel. Fossilfri anleggsplass
  • Planlagt ferdigstillelse: September 2018

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle