Stansefabrikken Products i medvind

 
Stansefabrikken Products i medvind– Etter fusjonen med Larel har vi nå over 3000 produkter tilgjengelig for elektrobransjen, sier adm. direktør Anders Besvold Hansen i Stansefabrikken. – Det er en ti-dobling av produktsortimentet.
Oppkjøpet av Larel januar 2018 er med på å styrke Stansefabrikken Products’ markedsposisjon mener selskapet. Fra å ha levert tomme skap til elektrobransjen, produserer selskapet nå komplette skapløsninger til bransjen via grossister eller fra eget lager.

- Det forenkler installasjonen av skap og øker inntjeningen for elektroentreprenører, sier adm. direktør Anders Besvold Hansen i selskapet i en pressemelding

Eierne i Stansefabrikken Industrier (gruppen) hilser oppkjøpet av Larel velkommen. Stansefabrikken Products står i dag for gruppens største vekst på ca. 30 prosent.

– Budsjettet for neste år er 140 millioner kroner, mens det langsiktige målet for gruppen (Stafa Industrier) er på mer enn 500 millioner i inneværende strategiperiode. Vi kan nå tilby markedet dedikerte skapprodukter, samtidig som vi tilfører handelsprodukter inn i gruppen, sier Besvold Hansen i meldingen fra selskapet.

Han kan fortelle at selskapet i løpet av 2018 har jobbet aktivt med å markedsføre selskapet utad mot grossister og kunder (elektroinstallatører).

- Vi blir godt mottatt i markedet med vårt produktmangfold og leveringspresisjon, sier han.

Postkasser og sikringsskap

Stansefabrikken Industrier AS er delt inn i to forretningsområder. Det ene er elektro og det andre er produksjon av postkasser og postkassesystemer.

– Vi har en relativt stor omsetning og markedsandel i dette segmentet. På elektro var det krevende kun å levere «tomme sikringsskap» til våre kunder. Derfor var vi på jakt etter komplette skapløsninger, noe vi fant i Larel.

Selskapsoppkjøpet ble offentliggjort første uka i januar 2018, sier Besvold Hansen. Han innrømmer at det var utfordrende å fusjonere to selskaper med samme produktsortiment.

– Larel var et selvstendig selskap med like mange ansatte som Stansefabrikken. Vi brukte tiden frem til fusjoneringen 1. juni 2018 fornuftig. På Eliaden fremsto vi som ett samlet selskap av skapløsninger og innhold til elektrobransjen.

Stor breddeleverandør

Før oppkjøpet av Larel hadde Stansefabrikken Products 350 lagerførte produkter. – Etter fusjonen har vi nå over 3000 produkter tilgjengelig for elektrobransjen, sier Besvold Hansen. – Det er en ti-dobling av produktsortimentet. Vi tilbyr nå komplette skapløsninger i forskjellige varianter og størrelser. Fra å være en anerkjent leverandør av stålskap, leverer vi blant annet nå skap i polyester, polyamid og aluminium. Det gjør oss til en breddeleverandør av kapslinger og sikringsskap. Larel har tilført oss en ny dimensjon med alt fra små bolig- og styreskap til hovedfordelinger og komplekse styreskap, sier Besvold Hansen. – Det er med på å øke verdiskapningen for våre sluttkunder.

Flere årlige selskapsoppkjøp

– Gruppens ambisjon er 1-2 selskapsoppkjøp i året for å øke soliditeten, bredden og gi oss flere bein å stå på, sier Besvold Hansen. – Vi arbeider etter en 4-årsplan. Vi er nå inne i siste året av gjeldene strategiperiode og har så langt innfridd våre mål. Nå staker vi ut en ny kurs for de neste fire årene hvor ytterligere vekst og digitalisering av produksjonen har førsteprioritet. Dette omfatter alt fra Internet of Things (IoT), skybaserte løsninger og robotisering av arbeidsprosesser.

Årlig vekst på 20-30 prosent

– Vi har en solid egenkapital hvor vekst fortsatt vil gjennomsyre hele organisasjonen. Med riktige selskapsoppkjøp kan vi oppnå høyere vekst enn det vi har kalkulert med, sier Besvold Hansen. – Vi har flere oppkjøpskandidater på skriveblokka, men det er en tidkrevende og grundig prosess før vi lander noen av dem. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår