Stabil vekst for Reitangruppen

 
Stabil vekst for ReitangruppenBildet: Kristin S. Genton, finansdirektør i Reitangruppen
Reitangruppen omsatte i 2018 for 95 milliarder kroner inkludert franchisetakers omsetning. Dette tilsvarer en vekst på 6,6 prosent mot året før.

Med et utgangspunkt i Midt-Norge har Reitangruppen blitt en internasjonal aktør med virksomhet i syv land. Mer enn 40 prosent av omsetningen skjer utenfor Norge, og aldri før har så mange kunder funnet veien til Reitangruppens utsalgssteder i Norden og Baltikum. Kontantstrøm fra drift (EBITDA) ble NOK 4,7 milliarder kroner og driftsresultatet ble 3,3 milliarder kroner.

- Vi er stolte over kundeveksten vår og godt fornøyd med inntjeningen i selskapene i en krevende konkurransesituasjon, sier finansdirektør Kristin S. Genton i en pressemelding.

Reitangruppen har en bokført egenkapital på 28 milliarder kroner og lite rentebærende gjeld. Stabile og gode kontantstrømmer legger til rette for betydelige investeringer fremover. Finansdirektøren kan se tilbake på et 2018 der verdiene i selskapet utvikles videre.

- Selskapet er mer solid enn noen gang. Over mange år har vi jobbet målrettet med å bygge en solid virksomhet med skarp disiplin på gjeld. I de årene jeg har jobbet her har vi blitt 18 000 flere mennesker og vi har investert betydelig i ny verdiskapning som har gitt god vekst gjennom årene, sier Kristin S. Genton etter snart 20 år i Reitangruppen. Reitangruppens kontantstrøm har vært solid over flere år og vi ser positivt på fremtiden, fortsetter hun.

- 2018 har vært nok et år der vi får til mye. Langsiktige eiere gjør det mulig å skape en kultur for å ta gode og ansvarlige valg hver dag. Jeg gleder meg over hvilke muligheter dette gir til å skape og bevare arbeidsplasser og ta steg i riktig retning for miljø, helse og samfunnet rundt oss. Veksten viser at dette er noe våre kunder setter pris på, sier Kristin S. Genton. Reitangruppen har de siste ti årene investert i butikker, stasjoner, eiendommer, logistikk og industri. Investeringstakten vil fortsatt være høy i årene som kommer.

Reitangruppen består av 37 710 mennesker i Norden og Baltikum. Kjøpmenn har personlig eierskap gjennom franchisemodellen.

Reitangruppen nøkkeltall 2018
NOK mill.
Totalomsetning inkl. franchisetakere : 95 006
Vekst : 6,6 %

Antall utsalgssteder : 3 804
Antall sysselsatte : 37 710

Kontantstrøm fra drift (EBITDA) : 4 668
Driftsresultat : 3 275
Resultat før skatt : 3 093

Totalkapital : 48 695
Egenkapital : 27 663
Egenkapitalandel : 57 %

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår