Spring Capital Polaris investerer i Catenda

 
Spring Capital Polaris investerer i CatendaBildet: Are Traasdahl (t.v) og Håvard Bell.
Det norske softwareselskapet Catenda får private equity-selskapet Spring Capital Polaris inn som deleier.

Catendas samhandlingsplattform Bimsync for bygg og infrastruktur, opplever stor vekst særlig i Norge og Frankrike. Med denne investeringen skalerer selskapet opp til å introduseres på andre markeder, først og fremst USA.

- Det er utrolig motiverende å få Spring med på laget. Det er det beste norske miljøet for scale-ups fordi de har gjort dette før, flere ganger. Dermed kan vi nå fortsette den veksten vi er inne i, og få inn viktig kunnskap og erfaring for å etablere oss i nye markeder, sier Håvard Bell, CEO i Catenda, i en pressemelding.

Spring Capital Polaris går sammen med medinvestorer inn i Catenda med totalt 65 millioner kroner fordelt over tre år. Hovedaksjonærer etter endt kapitaltilførsel fra Spring Capital Polaris: Gründere og ansatte (ca 55 prosent), Spring Capital Polaris (ca 35 prosent), OBOS og Veidekke (ca 10 prosent).

Catenda ble etablert i Norge i 2009 av fem gründere som kom ut av miljøet på SINTEF. Bimsync ble lansert i 2013, og har siden lansering opplevd rask markedsvekst. Per i dag er Bimsync tilgjengelig på 16 språk og har brukere i over 70 land. En rekke store internasjonale aktører kjører nå alle sine prosjekter i Bimsync: Eksempler er Bougyues Immobilier, en av Frankrikes største utbyggere, Frankrikes største rådgivningsselskap Egis med sine store jernbaneprosjekter, og FC Barcelona, som bruker Bimsync til ombyggingen av Camp Nou.

- Vi er meget imponert over det Håvard og teamet har fått til så langt med Catenda. Catenda og produktet Bimsync har et enormt potensiale i USA, der markedet ligger litt bak det vi ser i Skandinavia. Vi har allerede presentert selskapet til bransjefolk i New York, og mottakelsen var bedre enn forventet, så bra at tre av dem ble med på å investere sammen med oss. Nå gleder vi oss til å hjelpe Catenda med skaleringen internasjonalt, og spesielt mot USA, sier Are Traasdahl, partner i Spring Capital Polaris.

Spring Capitals satsingsområde er å arbeide med nordiske IT-selskaper som skal skalere internasjonalt, med hovedvekt på USA. De bidrar med både kapital og kompetanse og følger selskapene tett over år for at de skal lykkes.

Bimsync er en skybasert samhandlingsplattform for bygg- og infrastruktur. I kjernen ligger bygningsinformasjonsmodellen (BIM), nøkkelen for å utarbeide en såkalt digital tvilling. Den fungerer som en transformator for alle data i hele bygget, og byggets informasjon blir gjort tilgjengelig for alle i sanntid. Bimsync legger til rette for datadrevet samhandling mellom alle aktørene i et byggeprosjekt, gjennom hele verdikjeden og i hele byggets livssyklus. De åpne standardene som ligger til grunn for Bimsync gjør at kunden selv eier sine data og lett kan kontrollere både for prosjekteiere og deltakere i de ulike fagene. Det sikrer økt kostnadseffektivitet og tidsbesparing gjennom alle byggets faser.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår