Sprenging av bruer på Farriseidet

 
Sprenging av bruer på FarriseidetDet blir flyforbud, evakuering av boliger og endel bråk når bruene på Farriseidet skal sprenges. (Foto: Statens vegvesen).
10. august skal den gamle E18-brua og fylkesveibrua over Hammerdalen sprenges ned. Bruene går over Farriselva, over Vestfoldbanen og over fylkesvei 303.

Mellom 9. - 24. august vil sprengningsarbeidet av bruer og opprydding på Farriseidet foregå. Bane Nor, som har togstopp på denne strekningen i syv uker for omlegging av jernbanesporet til den nye Eidangertunnelen, har tildelt Vegvesenet to uker til nedsprenging av bruene og påfølgende opprydding. Dette skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

Mye infrastruktur under bruene

Entreprenøren Marthinsen & Duvholt har i en tid bygget solid beskyttelse under bruene, i form av solide matter og steinfylling, slik at de ikke skal skade det de faller ned på.

Sikkerhetssone og evakuering

Angående sprengingen har beboerne på Farriseidet mottatt informasjon med kart om sikkerhetssoner og evakuering av boliger. Det vil bli mange vakter i området, og entreprenøren AF Decom, som står for sprengingen, vil i tillegg bruke droner for å sikre seg at området er sjekket ut for mennesker. Også ute på Farris vil vakter passe på sikkerhetssonen fra båt.

Flyforbudssone

I en radius på 4 km fra Farriseidet og 800 meter opp i lufta er det flyforbud mellom kl. 09.00 og 13.00 på fredag. Forbudet gjelder også droner.

Sprengingen av begge de to bruene vil bli filmet med drone og streames på Østlandspostens nettsider. Til dem som ønsker å se nedsprengningen «live» kl. 12, kan vi henvise til øverst i Nesjarveien, eller Kleiverveien og Geiteramsveien. Lokalveiene på Farriseidet stenges for innkjøring mellom kl. 10.00 og 12.30, unntatt kjøring til eiendommene. Vi henstiller til folk å unngå bil til området, da veier er stengt og det ikke legges til rette for parkering.

Fylkesvei 303 stenges ca. en uke

Fv. 303, opp Hammerdalen til Farriseidet og E18, blir stengt fra midnatt, natt til fredag 10. august. Denne veien må naturlig nok holdes stengt til opprydningsarbeidene etter sprengingen er ferdig. Entreprenøren regner med ca. en uke til dette arbeidet.

Av og på E18 blir stengt nordover og sørover fra Farriseidet fredag mellom kl. 10.00 og 12.30. Fra Larvik, Stavern etc. skiltes det da til E18 via Bommestad.

Støyende arbeider

Etter nedsprengingen av den 270 meter lange E18- brua, og den noe kortere fylkesveibrua, har man naturlig nok travelt med oppryddingen. Larvik kommune har gitt dispensasjon fra støyforskriften og tillatt døgnkontinuerlig arbeid på Farriseidet i denne perioden. Bruplatene, som man regner med faller ned forholdsvis hele, må pigges for å skille betong og armering. Betongmassene skal gjenbrukes på anlegget, og vil bli mellomlagret ved Farrisbruas vestre fundamenter.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår