Spennende planer for Hommelvik Stasjonsby

 
Spennende planer for Hommelvik StasjonsbyBildet: Denne skissen viser hvordan det nye boligområdet i Hommelvik kan komme til å se ut. Illustrasjon: PKA Arkitekter.
AKTUELLE PROSJEKTER: I tillegg til inntil 350 boliger rett nedenfor jernbanen, skal det etableres et 20 dekar stort friluftsområde mellom boligene og fjorden i det planlagte prosjektet Hommelvik Stasjonsby.

Av Bjørn Laberg

Hommelvik Stasjonsby AS og vinnerne av arkitektkonkurransen, PKA Arkitekter og Agraff landskapsarkitekter, la fram planene for den nye bydelen på en digital pressekonferanse nylig.

– Stasjonsfjæra i Hommelvik er allemannseie, og det skal den fortsatt være, sier daglig leder i utbyggingsselskapet Hommelvik Stasjonsby AS, Oddstein Rygg.

Han forteller at PKA Arkitekter og Agraff landskapsarkitekter vant konkurransen fordi de hadde det beste forslaget for å utvikle Moan som friluftsområde.  Ny bru over jernbanen fra Jernbanetorget til det planlagte Strandtorget vil gi enkel atkomst fra sentrum til de nye boligene, friluftsområdet og Stasjonsfjæra. Fra Strandtorget vil Malvikstien gå som en hovedåre gjennom området.

Fornying av sentrum

– Vi mener planene for Hommelvik Stasjonsby er et viktig bidrag til fornying av sentrum, sier daglig leder Oddstein Rygg. Han mener flere boliger og restaurering av store friområder skaper verdi både for lokalsamfunnet og for folk i Hommelvik.

– Vi ønsker å bidra til at Hommelvik blir et enda bedre sted å bo og leve, sier Rygg.

Ber om innspill

Det er ikke avklart i detalj hva det nye friluftsområdet i tilknytning til Stasjonsfjæra skal inneholde. Hommelvikingene skal selv få være med på å bestemme det.

– Her inviterer vi alle til å tenke kreativt og bidra aktivt i detaljplanleggingen, sier Rygg.

Boligene er utformet med respekt for Hommelviks historie og har hentet inspirasjon fra den tradisjonelle byggeskikken i sentrum.

Knutepunkt for framtida

Hommelvik Stasjonsby med inntil 350 energieffektive boliger vil bidra til å gjøre Hommelvik til et livskraftig, grønt knutepunkt for framtida. Plassert rett ved jernbanestasjon og bussholdeplass blir den nye bydelen et attraktivt bosted også for dem som har sin daglige jobb i Trondheim.

Planene for Hommelvik Stasjonsby bygger på kommunestyrets vedtak fra 2013 om at det kan bygges boliger i området.

FAKTA:

Fylke: Trøndelag

Kommune: Malvik

Tiltakshaver: Hommelvik Stasjonsby AS

Entrepriseform: Ikke klarlagt

Arkitekt: PKA Arkitekter

Landskapsarkitekt: Agraff landskapsarkitekter

(Kilde: Byggfakta SMART / Byggenorge / Hommelvik Stasjonsby AS)

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.


 

Last gjerne også ned våre rapporter. Rapportene er basert på data registrert i Byggfakta sin prosjektdatabase. Disse inneholder detaljert informasjon om pågående, planlagte og gjennomførte byggeprosjekter.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår