Sparer stort på å kjøpe brukt fra utlandet

 
Sparer stort på å kjøpe brukt fra utlandetDaglig leder Trond Skottvoll i AS Anleggsmaskiner, sparer både tid og penger på kjøp av brukte maskiner og lastebiler.
AS Anleggsmaskiner har ved flere anledninger kjøpt brukte anleggsmaskiner i utlandet. Dette kan fort kreve unødvendig mye tid, dersom man ikke har kjennskap til kjøpsprosessen.

Løsningen for AS Anleggsmaskiner er å bruke ressursene i  PlusTech AS i kjøpsprosessen. Nylig ble det levert en ny maskin til den allerede rikholdige maskinparken, dette var en lastebil som ble levert fra Tsjekkia.
Maskinparken hos Anleggsmaskiner er stadig økende og selskapet går bra økonomisk. Daglig leder hos Anleggsmaskiner Trond Skottvoll, er godt fornøyd med den økonomiske gevinsten og effektiviteten bruktkjøp fører med seg.

– Arbeidstiden har få timer i døgnet og dagene er hektiske. Vi har tidligere prøvd å kjøpe og selge brukt anleggsutstyr selv, uten særlig hell. Det er enklere å benytte seg av profesjonelle folk, noe som bidrar til å forenkle hverdagen vår, sier han.

– Ofte finner kunden selv en maskin de vil ha. Uavhengig av om maskinen står i Norge eller i utlandet, bistår Plustech som megler. Vi tar oss av alt av papirer, toll, frakt og dokumentasjon. Dette er tidkrevende dersom man ikke har kjennskap til prosessene, forteller Karstein Berg, daglig leder i Plustech AS.

Årvåken utstyrsmegler
PlusTech AS forsyner anlegg-, industri- og lastebilbransjen med bruktmaskiner i hundretuseners klassen.

Ved kjøp av brukt utstyr er det mange hensyn å ta stilling til. Krav, spesifikasjoner og vilkår må være i orden. Berg tror god kjennskap til bransjen er viktig.

– Mange benytter seg av oss som et forenklet ledd i kjøps- og salgsprosessen. Vår kompetanse og globale nettverk bidrar til å vise seriøsitet innen formidling av brukt utstyr. Siden 2007 har vi samarbeidet med Anleggsmaskiner og vært behjelpelige med kjøp- og salg av om lag 27 lastebiler i alle kategorier. Vi framsnakker ikke noe spesielt merke, men er opptatt av å holde oss oppdatert på det store markedet, forteller Berg.

Gunstig import
Det kan være ressurs- og tidkrevende og lete seg fram til det man er på jakt etter i den store utstyrsjungelen. Anleggsmaskiner er i stadig vekst, og har de siste årene benyttet seg av gunstige bruktkjøp etter utstyrsmarkedets nedgang i Europa.

Skottvoll mener effektivitet og trygghet er faktorer til at de benytter meglerhjelp fra PlusTech. Island, Tyskland, Australia, Tsjekkia og Bolivia er noen av landene selskapet har fått levert maskiner og lastebiler fra. Det siste tilskuddet til maskinparken er en Cat D6T, noe Skottvoll ser på med positive øyne.

– Dette kjøpet var et pluss i margen. Det beste av alt var den økonomiske biten. Vi sparte mye tid og penger. Kunnskapen vi innehar om import og eksport er ikke den beste. Da er det kjekt å delegere ansvaret til PlusTech. Med god kompetanse, global innsikt og et bredt nedslagsfelt er valget enkelt, avslutter Skottvoll.

AS Anleggsmaskiner ble stiftet i 1958. I 1986 skiftet firmaet navn til Skottvoll Eiendom AS, og et nytt AS Anleggsmaskiner ble stiftet. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår