Sørumsand stasjon åpnet etter store oppgraderinger

 
Sørumsand stasjon åpnet etter store oppgraderingerSørumsand stasjon er oppgradert. Det har vært god tone mellom entreprenør og byggherre gjennom hele byggetiden noe som har ført til at alle parter har lykkes i prosjektet, forteller NRC Group i Norge i en pressemelding. (Foto: NRC).
I går var det offisiell åpning av Sørumsand stasjon etter et års byggeperiode. NRC Group i Norge har vært entreprenør på prosjektet, og kunne overlevere anlegget til Bane NOR.

Arbeidet som har blitt gjennomført er forlengelse og oppgradering av plattformen ved spor én, ny plattform er bygget ved spor tre, og mellomplattformen ved spor to har blitt revet. Det har også blitt etablert en undergang for passasjerene under sporene med heis slik at tilgangen blir enkel for blant andre rullestolbrukere og barnevogner.

Høy kompleksitet og kort byggetid

- Sørumsand stasjon har vært et spennende og samtidig veldig utfordrende prosjekt. Prosjektets kompleksitet og korte byggetid var faktisk en årsak til at enkelte entreprenører trakk seg i anbudsfasen. NRC Group i Norge mente vi skulle klare dette ved å bruke «hele verktøykassa», og prosjektet ble gjennomført som et arbeidsfellesskap mellom NRC Anlegg AS og NRC Bane AS. Og her står vi i dag med et godt gjennomført prosjekt og en meget fornøyd kunde, sier prosjektleder Tor Øyvind Andersen i NRC Bane i en pressemelding.

Fornøyd oppdragsgiver og kommune

Det har vært god tone mellom entreprenør og byggherre gjennom hele byggetiden noe som har ført til at alle parter har lykkes i prosjektet.

- Vi har møtt noen utfordringer underveis, som gjorde at vi og byggherre i samråd omprosjekterte deler av kulverten slik at flere av konstruksjonene kunne bygges på samme tid. Siden vi her har jobbet på tvers av fagdisipliner, kunne vi faktisk bruke vår lange erfaring med kaibygging i prosjektet. Takkonstruksjonen i kulverten ble nemlig bygget som et kaidekke. Dette sørget for at vi klarte faseomleggingen 3. juni og nå ruteomleggingen 15. desember, forteller Tor Øyvind i meldingen.

- Vi har fått mye skryt av Bane NOR for å være en god samarbeidspartner som viser ståpåvilje for å komme i mål. Det er selvfølgelig stas for alle oss som har jobbet i prosjektet, avslutter Andersen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår