Sortimos beste tips for en trygg lastesikring

 
Sortimos beste tips for en trygg lastesikringSortimo deler sine beste tips for en trygg lastesikring.
Netthandelen blomstrer og det er en konsekvens av koronakrisen som vi befinner oss i. En utfordring er å holde transporten så sikker som mulig.

Aldri før har det blitt kjørt ut så mange pakker som det gjør nå, og det skaper nye muligheter men også nye utfordringer for personale innenfor distribusjonsindustrien. Da er tilstrekkelig lastesikring og tilpasninsdyktig bilinnredning nødvendig. I den forbindelse deler Sortimo deres beste tips for en trygg lastesikring.

Koronakrisen gir en netthandelsboom. Den siste måneden har hjemlevering økt med nesten 150 % sammenlignet mot i fjor. Mange kunder har de siste ukene holdt seg hjemme og må ha varene levert på døren. Nå er det også mulighet for å ta imot varene på dagtid som gjør at leveransen går enda raskere.

Med dette ser vi flere varebiler ute på veiene som leverer varer til virksomheter og privatpersoner over hele landet. Og det har aldri vært viktigere å holde transporten og lasten så sikker som mulig. Dette har Sortimo, Europas ledende leverandør av innredningsløsninger til varebilen, stor kunnskap om og vil derfor dele et par tips når det kommer til lastesikring:

1. Plasser lasten din riktig i varebilen
Regel nummer 1 i å laste sikkert er at lasten ikke påvirker stabiliteten i varebilen, når en forandring av lastens tyngdepunkt påvirker bilens kjøreegenskaper. Derfor er det viktig at du fester den tyngste lasten lavt og plasserer lastens tyngdepunkt så nærme bilens midtpunkt som mulig. I tillegg er dette bra i forhold til et ergonomisk perspektiv da du enkelt unngår alt for tunge løft.

2. Feilfri sikkerhet med feilfritt sikkerhetssystem
Hjelpemiddelet for lastesikring som du investerer i må være egnet for godstransport og surreevnen skal tåle tilstrekkelig med belastning, samtidig som den enkelt skal kunne tilpasses for å sikre lasten. Derfor er det en god ide å investere i et gulv som kan være med på å skape de optimale forutsetningene for å surre fast lasten din ordentlig. Med eksempelvis integrerte surrepunkter og muligheten for å sette fast spennestenger.

Noe som også er viktig er å holde dine sikringshjelpemidler i god stand. Dette er for å garantere beste mulig sikkerhet for både deg selv og lasten din.

3. Skreddersydd bilinnredning
For firmaer som jobber med pakkeleveranser innebærer det en arbeidsdag med mange utfordringer. Det er ikke alltid du vet størrelsen på det du skal levere på forhånd, og kanskje er ikke varen som du forventet. Men for å gjøre bilen din så sikker som mulig gjelder det å

effektivisere og optimere lasterommet. Dette kan du enkelt gjøre ved å investere i en bilinnredning som tilbyr fleksible løsninger som kan tilpasses arbeidsdagen din – uten å gå på kompromiss med stabiliteten.
 

Løsninger med sikkerhet i fokus

Sortimo har blant annet utviklet gulvet SoboPro som en grunnleggende del av deres lastesikringskonsept. Denne 9 mm sterke gulvplaten er utrustet med et stort antall integrerte surrepunker med en lastekapasitet på opp til 200 daN. I kombinasjon med surrestropper skaper det flere fleksible muligheter for å øke lastesikkerheten i bilen.

I tillegg til et stabilt og sikkert gulv er en tilpasingsdyktig innredning nøkkelen til en sikker last. Et eksempel er Sortimos justerbare hyllesystem FR5 med hyller som kan vippes opp og ned etter behov for å maksimere plassen i varebilen. Ved å stille inn helningsvinkelen og hyllen GripMaxx med antiskliprofil er lasten beskyttet mot å skli og blir dermed transportert forsiktig.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår