Sommeren ga rekordsalg i Bjørvika

 
Sommeren ga rekordsalg i BjørvikaBildet: - I juni begynte det virkelig å koke i vannkanten. Den måneden solgte vi 16 leiligheter for 150 millioner kroner i Vannkunsten-prosjektet, sier boligdirektør Lars Holm i OSU.
I løpet av juni og juli solgte Oslo S Utvikling (OSU) leiligheter i Bjørvika, for hele 310 millioner kroner. Prosjektet Vannkunsten fikk spesielt stor interesse.

– Det så mørkt ut i april og frem til 17. mai. Men så løsnet det, og i juni begynte det virkelig å koke i vannkanten. Den måneden solgte vi 16 leiligheter for 150 millioner kroner i Vannkunsten-prosjektet. Det er rekordsalg for en måned hvor vi ikke har hatt salgsstart, sier boligdirektør Lars Holm i OSU, i en pressemelding.

Høyere enn forventet

Måneden etter solgte de ti Vannkunsten-leiligheter til, for til sammen 76 millioner. I tillegg er det solgt ti leiligheter i juni og juli i prosjektene Eufemia Plass Syd og Dronninglunden. Til sammen utgjør det totale beløpet 310 millioner kroner. Det er langt høyere enn OSU hadde forventet.
– Vi hadde håpet at markedet skulle ta seg opp, men vi turte ikke budsjettere med slike tall. Vi ser at enda flere har fått øynene opp for Bjørvika, nå som mye mer er ferdigbygget og havnepromenaden er åpnet foran Vannkunsten, sier Holm.

Går ikke mot slutten

Det er nå fem år siden OSU begynte å bygge på tomtene på andre siden av Dronning Eufemias gate, mellom fjorden og Barcode. Til sammen er 450 leiligheter bygget, 650 er solgt og 150 er under bygging. Det gjenstår en rekke større prosjekter før OSU er ferdig i Bjørvika.
– For noen så kan det se ut som vi nærmer oss slutten, men vi har hele området mellom Middelalderparken og vannet igjen. Der kommer det over 750 miljøriktige boliger med spennende arkitektur, hvor det første er Clemenskvartalet. Selv om markedet skulle gå litt opp og ned i de nærmeste årene, tror vi mange nok kjøpere ser at dette er en unik beliggenhet som de ikke finnes mange av i Oslo, sier boligdirektøren.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår