Solide resultater i første kvartal 2019

 
Solide resultater i første kvartal 2019AF Gruppen har innført Sikkerhetsløftet, et sett med tiltak for å styrke sikkerhetskulturen ytterligere. (Foto: Catchlight Fotostudio).
AF Gruppen leverer gode resultater for 1. kvartal 2019. Omsetningen økte med 34 prosent til 5 214 millioner kroner i kvartalet, og de har nå en historisk høy ordrereserve på 23 679 millioner kroner ved utgangen av kvartalet.

Omsetningen for 1. kvartal var 5 214 (3 883) millioner kroner og resultat før skatt ble 226 (194) millioner kroner. Dette ga en resultatmargin på 4,3 prosent (5,0 prosent). AF Gruppen har en historisk høy ordrereserve på 23 679 (19 451) millioner kroner ved utgangen av kvartalet.

 AF Gruppen har en meget solid finansiell posisjon. Kontantstrøm fra driften ble 257 (126) milloner kroner i 1. kvartal 2019. AF Gruppen gjennomførte kjøp av 70 prosent av aksjene i den svenske entreprenøren HMB Holding i kvartalet. Implementering av ny regnskapsstandard (IFRS 16) fra 01.01.2019 medførte balanseføring av leie- og leasingsforpliktelser på 888 millioner kroner som inngår i netto rentebærende gjeld. Endringen har ingen likviditetsmessig effekt. AF Gruppen hadde per 31.03.19 netto rentebærende gjeld på 189 (-1 017) millioner kroner. Resultat per aksje for kvartalet ble 1,41 (1,33) kroner.

- Det er gledelig at vi fortsetter å levere stabilt gode resultater selv med høy vekst i et marked preget av sterk konkurranse. Lønnsom vekst er essensielt for å kunne konkurrere om de mest interessante oppdragene, tiltrekke oss de beste medarbeiderne og forsterke en allerede sunn bedriftskultur. Selv om vi oppnår høy omsetningsvekst, solide resultater og har en historisk høy ordrereserve, må vi fortsatt forsterke vårt arbeid med sikkerhet, sier konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen i en pressemelding.

AF stiller de samme strenge sikkerhetskravene til alle samarbeidspartnere og leverandører som til egne medarbeidere. Tall fra underleverandørene inkluderes i skadestatistikken. H-verdien for 1. kvartal var 1,9 (1,3). For 2018 var H-verdien 0,8 (1,1).

AF arbeider systematisk og målrettet for å unngå arbeidsrelatert fravær. Målsettingen er å ha et totalt sykefravær på under 3,0 prosent. Sykefraværet for 1. kvartal var 3,7 prosent (3,5 prosent) og for 2018 var det 3,3 prosent (3,0 prosent).

- AF-kulturen skal kjennetegnes av tydelige kjerneverdier, risikostyring og systematisk arbeid med helse, miljø og sikkerhet. Sikkerhet går foran alt, og vårt mål er at ingen skal bli skadet av å jobbe i AF. Derfor har vi innført Sikkerhetsløftet, et sett med tiltak som skal styrke sikkerhetskulturen vår og øke bevisstheten hos hver enkelt medarbeider, sier Grongstad i meldingen.

Utvalgte høydepunkter fra kvartalet:

•             Anleggsmarkedet i Norge kjennetegnes av et stabilt høyt investeringsnivå, spesielt fra offentlig sektor.AF Anlegg oppnådde en organisk omsetningsvekst på 33 % i kvartalet, og økte ordrereserven med 16 % sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2018.

•             Innen bygg var det høy aktivitet og solide resultater i kvartalet, og gode ordreserver gjør at aktivitetsnivået forventes stabilt høyt i 2019.

•             Godt salg i eiendomsprosjekter med høy ferdigstillingsgrad gjør at AF Eiendom leverer et solid resultat i kvartalet.

•             Tjenester som sikrer bedre ressursutnyttelse av avfall og energi er eksempler på at ingeniørkompetansen og entreprenørskapet i AF brukes til å utvikle tidsriktige og innovative løsninger. Energi og Miljø rapporterer som ett virksomhetsområde fra første kvartal 2019

•             Markedet for fjerning og gjenvinning av oljeplattformer er preget av sterk konkurranse og det er få fjerningsoppdrag med gjennomføring i 2019. Det var ingen aktivitet på miljøbasen i Vats i første kvartal, men etter kvartalets utløp har oppdrag ankommet Vats, noe som sikrer aktivitet resten av sesongen.

•             Virksomheten i Sverige oppnådde en omsetningsvekst på 65 %, i hovedsak grunnet oppkjøpet av HMB som ble gjennomført i januar. Det svenske anleggsmarkedet er fortsatt preget av sterk konkurranse, og boligmarkedet er noe mer avventende enn i Norge. Markedet for miljøtjenester er godt i Sverige.

www.afgruppen.no

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår