Søker totalentreprenør til solcelleprosjekt

 
Søker totalentreprenør til solcelleprosjektBildet: Halden Fengsel bygg Y – mulig plassering av vekselrettere. Foto: Statsbygg
AKTUELLE PROSJEKTER: Statsbygg utlyser konkurranse om totalentreprise på prosjektering, installering, idriftsettelse og dokumentasjon av komplett solcelleanlegg ved Halden fengsel og Høgskolen i Østfold.

Av Bjørn Laberg

Statsbygg har mottatt ekstraordinære tiltaksmidler som skal benyttes til dette formålet og for å bidra til økt aktivitet i bygge- og anleggsbransjen under koronakrisen. I denne forbindelsen ønsker Statsbygg å ta i bruk egenprodusert energi ved å installere solcelleanlegg ved Halden fengsel og Høgskolen i Østfold.

Installasjonene vil være en viktig profilering for Statsbygg og regjeringens satsning på miljø og fornybar energiproduksjon.

Bildet: Høgskolen i Østfold - takareal. Foto: Statsbygg

Litt fra kravspesifikasjonen:

• Leveransen omfatter prosjektering, installering, idriftsettelse og dokumentasjon av komplette solcelleanlegg. Anlegget skal være prosjektert og utført iht. siste utgave av NEK 400.

• Solcelleanleggene skal utformes slik at installert effekt blir på tilnærmet 500 kWp på hver av eiendommene (1 MWp totalt).

• Solcelleanlegg skal monteres på tilgjengelige takflater på Halden Fengsel og Høgskolen i Østfold. Entreprenør står åpen til å foreslå mest mulig kostnadseffektiv løsning. Designet skal unngå skyggetap for å øke spesifikk ytelse.

• Begge eiendommene med alle bygg er forsynt med et 400V TN-S fordelingssystem og vekselrettere skal være tilpasset dette. Anleggene skal tilkobles det lokale lavspenningsdistribusjonsnettet.

• Solcelleanlegget skal ha sanntidsovervåkning til Statsbygg, og være integrert i Statsbyggs overordnede automasjonssystem (BAS) ved bruk av BTL-sertifisert BACnet eller Modbus.

Tilbudsfrist: 9. november

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår