Søker totalentreprenør til skoleprosjekt

 
Søker totalentreprenør til skoleprosjektIllustrasjon: Friis arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: Kongsberg kommunale eiendom (KKE) søker totalentreprenør for ombygging og nybygg ved Fredheim skole.

Av Bjørn Laberg

Fredheim ble bygget opp og tatt i bruk som amtssykehus fra 1816. Bygget var i privat eie 1893-1908. Innkjøpt av Kongsberg Kommune i 1908 og bortleid til private. Fra 1928 tatt i bruk som folkeskole.

Fredheim planlegges leid ut til Kongsberg Kulturskole fra 1. desember 2021. Kongsberg Kulturskole skal benytte arealene til undervisningen for elever i Kulturskolen i Kongsberg, (Flesberg Kommune kjøper også noen tjenester av Kongsberg Kulturskole). De nye skolearealene skal brukes fortrinnsvis til musikkelever, teater-undervisning, folkedans og kunstfag, men også en liten del forbeholdes Utekontakten i Kongsberg.

Bygningsmassen på Fredheim har i dag et bruttoareal på ca. 1365 kvm fordelt på:

• 934 kvm hovedbygg med to etasjer + noe kjeller (nord.)

• 320 kvm sidebygg 1 (syd) i to etasjer.

• 111 kvm i sidebygg 2 (nord) i en etasje.

I tillegg til eksisterende bygningsmasse skal det oppføres et frittstående tilbygg. Kulturskolen har oppgitt skolens personbelastning til cirka 315 personer.

Bygningens eksteriør er verneverdig og oppført i vernelista til Kongsberg. Verneklasse A for fasadene til hovedbygningen, og verneklasse C for sidebygningens fasader. På grunn av bevaringskrav skal det ikke gis tilbud på utbedring av fasader, utvendige vegger/ tak/ grunnmurer, for de tre eksisterende bygninger. Oppdragsgiver ønsker å bevare samtlige vinduer.

I sentrumsplanen er nybygget plassert syd for hovedbygningen. Arkitekten har, i samråd med bl.a. Viken Fylkekommune, ønske om å etablere nybygget inn i «skolegården», ut for søndre del av hovedbygningen.

Litt fra funksjonsbeskrivelsen / forundersøkelse:

• Det skal prises komplette anlegg innen røranlegg, luftbehandling, komfortkjøling, automatikk og tilkobling til KKE (Kongsberg kommunale eiendom) sitt SD-anlegg. Det skal utføres luftmengdeberegninger, inneklimaberegninger, varmebehovs- og lydberegninger, samt energiberegninger som legges frem av totalentreprenøren.

• Ventilasjonsaggregatet for hovedbygget er fra 1996 og skal rives. Ventilasjonsaggregat for lite sidebygg skal også rives. Kulturskolen planlegges oppført med oppvarming via vannbåren varme med Luft-vann som primær energikilde.

• Grunnet mulige skader på bunnledninger som følge av setninger må tilstand på bunnledninger kartlegges. Hvis mulig skal disse beholdes.

• Det forutsettes installert automatisk solavskjermingsanlegg på alle fasader mot Øst/Vest/Syd. Det må installeres værstasjon som overstyrer ved behov. Det medtas nødvendig kabling for styring og strøm.

• Det skal installeres en heis etter normene for universell utforming. Elektroentreprenøren og heisentreprenøren må selv avtale hvilke kostnader som skal være inkl. i postpris og enhetspriser for elektrotekniske arbeider.

• Det er begrenset med sopp i krypkjeller. Det er svake fundamenter under bjelker i kryperom. Det er kryperom også i sidebygg. Disse virker tørre, uten råte eller sopp. Gulv og veggkonstruksjoner i hovedbygg er avklart. Store nivåforskjeller på gulv. Gulv og vegger bærer preg av mange ombygginger og utbedringer.

• Gulvene er tydeligvis blitt ekstremt påforet for å kompensere store nedbøyninger eller for å bedre lydisoleringen mellom etasjene. Foreløpige beregninger tyder på at konstruksjonssikkerheten er OK. Stivhetskravene må vurderes nærmere i forprosjekt.

Reguleringsarbeid for området pågår. Anslått kontraktsverdi: 31 millioner kroner

Arkitekt forprosjekt: Friis arkitekter

Tilbudsfrist: 27. september 2020

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / KKE / Rambøll / Mercell

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Smart.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår