Søker totalentreprenør til Grasmyrhuset i Bamble

 
Søker totalentreprenør til Grasmyrhuset i BambleBildet: Den nedlagte Grasmyr ungdomsskole (t.v.) skal få nytt liv, med nye funksjoner. Illustrasjon: Børve Borchsenius
AKTUELLE PROSJEKTER: Bamble kommune innbyr totalentreprenør til å gi tilbud på prosjektering, rivning, ombygging og prøvedrift av Grasmyrhuset. (den tidligere Grasmyr ungdomsskole)

Av Bjørn Laberg

Eksisterende bygningsmasse som skal ombygges er hovedsakelig fra byggeår 1976 og er på cirka 3100 kvm BTA. 1. etasje består blant annet av et bomberom på ca. 370 kvm. Dette arealer forutsettes i hovedsak ikke ombygd. Videre vurderes det en utvidelse av bygget for å imøtekomme ønsker om å flytte ytterligere tjenester til bygget. Dette vil bli avklart før oppstart av forprosjektfasen.

Det er valgt en gjennomføringsmodell basert på «utviklingsentreprise /samspillsentreprise» i forprosjekt, med totalentreprise i utførelsesfasen. Skisseprosjektet er ferdig utviklet i samarbeid med arkitektkontoret Børve Borchsenius og danner grunnlaget for leveransen.

Grasmyrhuset skal bestå av flere kommunale tjenester. Aktuelle tjenester i bygget er voksenopplæring og flyktningetjenesten, "Frisk bris", "Talenthuset", helsestasjon og "Familieteamet".

Den tidligere Grasmyr ungdomsskole er godt vedlikeholdt, men på grunn av alder har den fått et vesentlig vedlikeholdsetterslep. Vinduer, ventilasjonsanlegg og teknisk utstyr er hovedsakelig fra byggeår i 1976. Dette medfører at alt teknisk utstyr og vinduer bør byttes.

Litt fra tilstandsanalysen (Multiconsult):

• Vinduer er ca. 40 år, som også er forventet teknisk levetid. Det er forventet en betydelig energibesparelse ved en utskiftning til vinduer, som da vil tilfredsstille dagens standard.

• Som et strakstiltak anbefales det termofotografering av tavlen for å avdekke eventuelle varmgang på komponenter og tilkoblinger. 

• Siden utstyr til brannalarmanlegget ikke produseres lenger og deler er vanskelig å fremskaffe, må det forventes utskifting av hele anlegget.

• Elektrokjel og rørnett er fra da skolen var ny og trengs å rehabiliteres etter hvert. Det er montert 3 stk. ventilasjonsaggregater: 2 stk. fra 1977 samt 1 stk. fra år 2000. 1 stk. aggregat er på 14.680 m3/h som går til skoledel. 1 stk. aggregat som går til ny kontordel fra år 2000 og 1 stk. aggregat på 3600 m3/h som ventilerer tilfluktsrom.

• Avkast fra kjøkken har feil plassering på tak. Ved ugunstig vindretning føres denne luften rett inn i inntaksrist for skoleventilasjonen og matlukten blir overført til denne delen.

• Videoinspeksjon av rør i grunn anbefales. Det anbefales også å lokalisere rørføring til sluk i bunn av heissjakt og eventuell oppretting, for å fjerne vannansamling. Dersom bunnledningene er modne for utskifting, er en løsning å legge strømpe innvendig i rørene.

Tiltakshaver: Bamble kommune
Prosjektleder: WSP Norge AS
Verdi: cirka 50 millioner kroner
Tilbudsfrist: 4. januar 2021

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / Bamble kommune / Multiconsult

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår